6.7.2010

* NeulatyynykukkiaMonessa blogissa on ollut näitä neulatyynykukkasia ja päätin kokeilla myös löytämistäni kankaista.
Haasteellista tästä teki se että käytössä oleva ompelukone oli 80-luvun Pfaff joka piti puhdistaa ja öljytä ennen käyttöä, koska kukaan ei ollut sitä sille ikinä tehnyt. Samoin nuppineulojen puuttuminen haittasi minua joka nuppineulotan kaiken.


Isompi olisi pitänyt täyttää ihan kunnolla. Jäi vähän lötteröksi kun tuntui että täytettä sai työntää aika reippaasti,mutta ei. Pienempi onnistui paremmin. Ihania näistä tuli kuitenkin.
Helppoja tehdä myös myös ilman niitä nuppineuloja :D
Ohjeet löytyy täältä.

MUOKS.
Nuita neulatyynyjä tehdessä kannattaa täyttää tyyny reilusti täyteen ja sitten vetää nartsat kunnolla kireeksi niin saa mielestäni parhaan tuloksen..ihanan muhkean neulatyynyn.

Olen lajitellut kuluneen viikon aikana kolme kaapillista vanhan miehen vaatteita kierrätykseen, roskiin ja uusiokäyttöön. Myös kolmen jo aikuisiälle kerinneen tyttösen lapsuusajan vaatteet olen lähestulkoon lajitellut. Tämän urakan aloitin jo tammikuussa ja nyt sain päätökseen. Paljon on tulossa vaatteita uusiokäyttöön. Hauska oli selata vaatteita ja samalla miettiä mitä tästä voisi tehdä.


12 kommenttia:

 1. Tosi kivan näköiset tyynyt. Tuo ruskea kukallinen kangas on tuttu lapsuudesta. Mulla oli äidin tekemä käännettävä tikkitakki samasta kankaasta, tosin marjapuuron sävyssä :)

  Kiitokset tästäkin vinkistä. Mulla on neulat aina hukassa, ei ois varmaan tälläsen kanssa...

  VastaaPoista
 2. Nää on kauniita :) Ja tosiaan, ei tarvitse edes niitä neuloja kun ovat niin kauniita! Pitääkin tuohon linkkiin tutustua jos itekin saisi aikaseksi joskus.

  Kivat vaatepuljaukset siulla ollu. Mie tein vähän samantyylistä kun vihdoin sain varastosta laatikko/pussitolkulla vaatetta roudattua kirpulle. Ja mitä jäi yli, nakkasin Uffin laattikkoon. Ois varmasti monesta voinu tuunata vaikka mitä, mutta mie olen sen verran paha kangas- ja vaatehamsteri, että niitä kyllä tulee koko ajan lisää :-D

  VastaaPoista
 3. Kiitos neulatyynyohjeesta =) täytyypi kokeilla jossain välissä.
  Se siun tekemä norsusilityskuva odottelee tuolla hyllyssä paikkaansa. Ensin meinasin tehdä yhden kassin modan ohjeella ja laittaa sen siihen kylkeen, mut kangas ei riitäkään siihen ja sitten pohdin kuopuksen teeppariin sitä, mut siinä se peittyis aika pian tahroihin. Täytynee hommata sitä kassikangasta niin saan syksyllä töihin ihanan norsun mukaan =)

  VastaaPoista
 4. Onpas kivan näköisiä neulatyynykukkia! Uppoudun tutkimaan blogiasi, mitä kaikkea muuta kivaa täältä löytyy :)

  VastaaPoista
 5. Ihanat kankaat! Tuo neulatyynymalli on vaan niin ihana. Niitä tekisi mieli tehdä vaikka ei mihinkään tarvi :D

  VastaaPoista
 6. paapii. niinpä. mä mietin että näitä voisi tehdä vaikka lahjaksi käsityöihmisille.. ja näitä tehdessä alkoi variaatiota tästä kumpuilemaan päässä... täällä kesälomapaikassa vaan ei ole ihan kaikkea sitä roinaa ja romua ja matskua mitä himassa niin ei voi oikein muuta tehdä kuin suunnitella ja suunnitella.. :D

  VastaaPoista
 7. Noi on tosi kivoja! Oon itsekin tehnyt, mutta ongelma on jokaisessa ollut se täyttöaukon sulkeminen. En osaa ommella sitä nätisti umpeen, vaan aina jää kangas vähän törölleen. Oisko hyviä neuvoja?

  VastaaPoista
 8. On ne vaan ihania:)
  nimimerkillä itsekin niihin hurahtanut...

  VastaaPoista
 9. elvina. mä tein niin että ompelin noin 1cm saumanvaralla ja sitten ihan kuulakärkikynällä piirsin hiukan pienemmän (0,7) saumanvaran kankaan reunaan täyttöaukon kohdalle jotta sain oikeeseen kohtaan ne kankaat yhdistettyä.. ja tosi pienillä pistoilla kiinni niin ei jää pistotkaan näkyviin.

  toinen vinkki että kannattaa merkata keskikohta kumpaankin kankaaseen ennen täyttämistä.

  VastaaPoista
 10. Ihania! Olen suunnitellut samanlaisten tekoa jo kuukausia mutta jostain syystä pienten hommien tekeminen tökkii..

  VastaaPoista
 11. Hauskoja ja ihania :) Täytyy vissiin itsekin tehdä tuollainen.

  VastaaPoista
 12. Ihania, saisinkohan lomalla tehtyä minäkin tuollaisia;)

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails