4.1.2011

* Ottobre Design 1/2011

Uusin lehti kolahti luukusta ja pakko tulla tänne päivittelemään kuinka ankea lehti oli. 
Ensinnäkin yksikään malli ei väräyttänyt minun hmmmm- viisareita. 
Viisarit värähti kyllä ärsytys-puolella.


MUOKS.
Kuvia on nyt nettisivuilla..

Pisti silmään kuinka ankean värimaailman pojille olivatkaan luoneet.
Niinku harmaata, ruskeaa ja beigeä sekä vaaleansinistä.
Tehosteena voi olla ehkä jossain oranssia tai muuta mutta ei sitten yhtään enempää.
Malleja oli pojille pienten puolella (62-92) tasan yhdellä sivulla kolme ja isojen (92-170) puolella neljän sivun verran. Loput lehdestä olikin sitten tyttöjen vaatteita.

Esim Teen lempiväri on punainen. 
Tykkää väreistä ja haluaa pukea lohikäärmepaitaa ja piraattihousuja päällensä.
Valitsi kankaita selatessani pinkin viikinkikankaan itselleen.. Ja kyllä, joukossa oli myös tummaa petroolia ja tummaa ruskeaa. Harmaata nyt meillä ei taida ollakaan..
Mä en vaan ymmärrä miksi pojille suurimmaksi osaksi myynnissä olevat vaatteet on niin tummia. Niin että ostovaatteetkin pitää ostaa tyttöjen puolelta kun niissä sentään on väriä.

Niin, ymmärränhän minä että itsehän voisi tehdä vaikka kaikki lehden poikien vaatteet vaikka kirkkaankeltaisesta..
Olen vaan tajunnut että mallikuvien pitäisi olla niitä jotka myy ne vaatteet asiakkaille.
Ja että miksi sitten tyttöjen vaatteet on niin näteistä ja värikkäistä kankaista tehty?

Murinaa ja motkotusta... Ärr..14 kommenttia:

 1. Totta turiset! Uusinta lehteä en siis ole nähnyt, mutta tuo kauppojen tarjonta sai minutkin uudelleen ompelemaan. Eihän siinä mitään säästä, mutta saa ainakin iloisia vaatteita:)

  VastaaPoista
 2. Juuri selasin uuden lehden ja ensivaikutelma oli sama, pojille tosi tylsää. No eihän mulla edes poikia ole, mutta pisti silti silmään. Itse ihastuin moneen malliin, mutta ne oli ne missä koot loppuu 92cm ja meillä tarvitaan vähintään 98cm. Juu, voi itse suurentaa, mutta eri asia sitten viitsiikö.
  Isojen tyttöjen puolella se nappilistapaita on ainoa, minkä nyt varmasti teen tai ainakin suunnittelen tekeväni.
  Jotenkin kyllä tuntui, että vaatteita oli vähän...pitää mennä uudestaan vertaamaan johonkin vanhaan lehteen että onko totta vai tunne vaan ;).

  VastaaPoista
 3. Olihan siinä kahdella ekallakin aukeamalla pojille sopivaa vaatetta vaikka malli olikin tyttö. Kyllä meille ainakin haaremit pojalle tulee (ja on jo käytössäkin omalla kaavalla tehdyt) :D

  Väreistä kyllä samaa mieltä. Yleisesti olisin kyllä kuvitellut väriä hiukan enemmän, kevättä kohti (juu kaukana vielä, mutta kohti kuitenkin) ollaan menossa ja niitä olisi voinut löytyä.

  Voisiko värivalinnat johtua lehden jo ilmeisen suuresta kansainvälisestä levikistä. Noita kyseisiä värejä käytetään varsinkin Etelä- ja Keski-Euroopassa paljon ja käsittääkseni Jenkeissäkin suositaan peruspoikasävyjä. Itse vaatekaupassa työtä tekevänä voin sanoa että juurikin noita klassisia vaaleansinistä ja beigeä myydään meilläkin eniten. Ja kyseessä on tosiaan Etelä-Euroopasta kotoisin oleva ketju..

  VastaaPoista
 4. Itse olin kanssa vähän pettynyt lehteen vaikka mulla tyttöjä onkin. Jotenkin epäkäytännöllisiä malleja, mun mielestä. Toki siinä jotain perusjuttujakin oli, muttaniihin multa ainakin löytyy jo kaavoja...

  VastaaPoista
 5. Samaa mieltä uusimmasta lehdestä. Pitkästä aikaa tilasin uudelleen kun edellinen numero oli niin lupaava. Nyt tuli pettymys. Ensitöikseni laskin sivut kuinka monta on tytöille ja kuinka monta pojille. Yllätys taas, tytöt voittivat! Auttaisikohan asiaa jos laittaisi meiliä toimitukseen.. -Maija-

  VastaaPoista
 6. Lehdessä miellytti vain pikkuisten vaatteet. Yli 92cm muksujen vaatteet oli yhtä huttua.

  VastaaPoista
 7. Itse huomasin saman kun äsken hain postin laatikosta, ankee oli tää lehti. Tuntu että housut oli suoraan otettu täältä parista blogista/Me& tyylistä.. veikkaan että ite ei tuu ommeltua vaatettakaan uusimmasta lehdestä.

  VastaaPoista
 8. Samoilla linjoilla mennään. Mulle tullut vasta reilu vuosi ottobre lehti (mut kymmeniä lehtiä ollu kyl kirjastost lainas), mut nyt oli ekakertaa niin että lehden ku selasin, niin tokasin että tässäkö nää oli? hö...
  Toisel selauksella sit löyty ja pari kokeilun arvoista juttua, mut aika valju oli kyl.
  Aina ei tietenkään voi kaikkia miellyttää ,mut toivotaan että ens lehdessä olisi enemmän potkua!

  VastaaPoista
 9. Totta kirjoitit!
  Poikien vaatteet ovat niin "harmaita" että itse ne on tehtävä. Siksi onkin ihana juttu kun mumman tytön lapsi on tyttö ja lisää on tulossakin; tyttö. Ihanaa; heille on vaikka mitä mahdollisuuksia. Muistan omasta ensimmäisestäni ( -70-luvulta ), joka on poika. Hänen lempivärinsä oli monen monta vuotta ehdottomasti punainen ja sitähän sitten ostettiin sekä tehtiin. Talvikengätkin olivat punaiset.

  VastaaPoista
 10. Sanopa muuta, poikien vaattet ovat tylsän väriset. Mutta sen takia me ommellaan ja vaikka pinkkia viikingia jos lapsi halua!!!

  VastaaPoista
 11. Samaa mieltä täälläkin,pettymys oli suuri kun laatikosta lehden hain.Ainut mitä lehdestä ajattelin pojalleni tehdä on ne haaremihousut.Ja kaupan vaatteet on niin P:stä.Harvemmin edes ostan kun pojille on niin ruman värisiä vaatteita :) Yäk. Alesta ostin pienemmälle ainoastaan yökkärit,senkin tyttöjen puolelta.Kokohaalari jossa punainen pohja ja valkoisia pilvi,toinen haalari oli turkoosi-punaraidallinen.Miksi näitten piti olla just tyttöjen puolella kun yhtä hyvin menee pojallekkin.Meillä ainakin :)

  VastaaPoista
 12. Pettymys oli lehti minullekin... No, eipä harmita kankaidenostolakkoni kun ei saanut tosta lehdestä inspiraatiota.

  VastaaPoista
 13. En minäkään ajatellut ostaa irtonumerona tuota lehteä, sen verran aneemisia olivat kuvat. Plaah.

  VastaaPoista
 14. Peesailen melkein kaikkia. Pienemmissä vaatteissa oli jotain, mutta Silkkipää ei tarvi mitään kun Esikolta on jäänyt paljon vaatetta. Oli tosiaan aika ankea numero näin poikien äidille :(

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails