12.4.2011

* Uusimmat käsityölehdet

Ottobre 3/11 kopsahti postiluukusta
ja kauppareissuilta tarttui alehinnan takia Suuri Käsityö 4/11.

Ottobreessä oli aivan suloisen ihana pellavamekkokaava "Sea Rose". 
Tätä voisi koklaa Eelle.
 "Thai Fisherman" housut olisi myös kivat toteuttaa Teelle.
Ihanan ilmavat ja vilpoista ohuesta puuvillasta tehtynä.


"Painter" bermudat voisin myös Teelle kesäksi. 
Ja tämän "Tropical Blendin" mekkojen kaavojakin olisi kiva kokeilla.Ja miksipä ei näitäkin "On the Road Again" bermudoja..Suuren käsityölehden tarjonta minun makuuni oli niukempi.

Siellä oli suloinen tytön pitsimekko puuvillalangasta 
ja prinsessoille pitsikruunuja Erikeeperillä kovetettuna.

Lastenvaatteet eivät näyttäneet oikein istuvan kuvissa lapsille. 
Leveiltä ainakin näyttivät.
Kivannäköinen oli pikkutytön trikoomekko ja paita, 
joka kuvassa oli toteutettu kuitenkin velourista?? 
Onkos samettitrikoo velouria? 
Hämmentävää, kun eikös yleensä kuitenkin puhuta velourista? 
Ja kun tekstissäkin puhutaan trikoosta..

Ja naisten selästä avoin toppi voisi olla hauska kokeilla. 

Myös rooliasukaavat olivat hyödyllisiä.. 
Niiden nyt ei niin tarvii olla istuvia..
Millaisia kaavat yleensä ovat Suuressa Käsityölehdessä?
Lehti kokonaisuutena ei kyllä vaikuuttanut. 
Hirveesti kaikkea, sälää ja väriä, 
muttei sitten kuitenkaan oikein mitään jäänyt käteen..10 kommenttia:

 1. Hei!

  Itselle tuli vuosia SK-lehti, koskaan en tykännyt lastenvaatteista siinä. Eivät istuneet, eivät pitäneet kunnolla koot paikkaansa. Naisten ja miesten mallit istuivat kyllä. Mutta Ottobre on vienyt viimeisen vuoden voiton 1-0, koska SK-lehden muutettua ulkoasua ja muotoa selkeys kaavoistakin lähti. Olivat siis ennen keskitaitteen kohtalla missä kaavatkin vähän samaan tapaan kuin Ottobreellä.

  t. Ousku delffi.vuodatus.net- blofista

  VastaaPoista
 2. Mä kanssa kuolasin nettisivuilla noita uusimman Ottobren kaavoja ja päätin lopulta tilata sen lehden itselleni, tytölle on parikin kivaa mekkoa mielestäni. :)

  VastaaPoista
 3. Mulle tulee noi molemmat lehdet ja taas kun toi suuri käsityö lehti tuli, niin tuli muistutus siitä, etten tilaa sitä hetkeen uudelleen. Lastenvaatekaavat ei oo siellä koskaa ollut mun mieleen, niinku sanoit, niin ihan liian leveitä ja jotenkin semmosia pussimaisia. Nyt sorruin taas siihen lehteen, kun oli hyvä tarjous ja saksisetti kaupan päälle ;)

  VastaaPoista
 4. Ottobressä oli pari juttuja joita varmasti kokeilen. Sille merimiehatulle mies kyllä naureskeli. Ei ilmeisesti ole sitten meille tulossa :D

  Suuri Käsityö ei yhtään säväyttänyt kun kaupassa selailin. Kivoja neulemalleja, mutta koska olen surkean hidas neulomaan kipeytyvien nivelien kanssa niin annoin olla. Vaikkakin se hinta olisi houkutellut ostamaan. Minun tahdilla neuleet olisivat valmiina silloin kun on jo liian kylmä niitä pitää... ehkä jouluna.
  Siinä on välillä ollut tosi hyviä juttuja, mutta ne ovat kyllä olleet aika harvassa. Ja koskaan en ole tainnut voida ommella suoraan sieltä otetulta kaavalla, joten jos jotain vinkkiä siihen voin antaa niin mittaa ne aina.

  Velour kulkee monella eri nimellä. Trikoosametti ja joustosametti on ainakin olleet kyseisessä lehdessä käytössä. Monesti on vielä lukenut "Joustosametti eli velour" :D

  VastaaPoista
 5. Viimeisin Suuri Käsityö oli poikkeuksellisen huono (mun mielestä), muutenkin alkaa mallit jotenkin toistamaan itseään, kun olen jo useamman vuoden tuotakin tilannut...
  SK:n kaavat on minusta aika väljiä, niin lapselle kuin aikuiselle, että kannattaa mitata huolella.

  VastaaPoista
 6. Tuosta Ottobrestä olen pitänyt. Pitkään tilasin Suurta käsityölehteä, mutta lopetin sen viime syksynä, tilalle tilasin tuon Ottobren. Tuosta SK-lehdestä olen jotain yrittänyt tehdä ja kaikki ne ovat epäonnistuneet...

  VastaaPoista
 7. Ihmettelin itsekkin sitä SK trikoopaitaa joka olikin velouria...mutta juu, mulla on SK lehtiä jostain -74vuodesta eteenpäin niin että muutamia numeroita puuttuu ja itseäänhän se toistaa, mutta silti sitä vaan pitää tilata.
  Reiluja ovat kaavat, mutta kun jaksaa vähän muokata niin hyviä alkuja niistä saa.
  Harmittaa vain kun menivät muuttamaan sen ulkoasun, kauhean hankala nykyään löytää sieltä mitään, ennen oli helpompi kun kaikki samalla keskiaukemalla.

  VastaaPoista
 8. Niin, mulle tulee nyt tällä hetkellä SK mutten kyllä jatka tilausta jahka loppuu.. Olen yrittänyt vältellä ns. turhien lehtien haalimista (suurin syy tilaongelmat) mutta usein tuolla OB:ssä on sitten jokin kaava jonka perään läähätän... ;-)

  Samaa mieltämyös monen muun kanssa etten tykkää SK:n uudistuksesta, hankla tsekata nopsaan mitä kukin lehti sisältää.

  VastaaPoista
 9. Ostelin Suuri Käsityö -lehtiä n. vuosi takaperin ja silloin oli joka numerossa jotain tosi hauskoja mekkoja, hameita sun muita. Ne kokeilemani kaavat oli ihan käyttökelpoisia. Mutta sitten lehden päätoimittaja vaihtui ja tuli se "uudistus", mikä minunkin mielestäni on ehdottomasti huonompaan suuntaan. Oma fiilikseni on että tämä uusi päätoimittaja vaikuttaa jotenkin aika tylsältä ja vanhanaikaiselta. Ennen oli semmoista villiä ja hassua. Tätini, joka ammattinsa puolesta tuntee lehtimaailmaa sanoi että se vanha päätoimittaja oli "pösilö". Eli pösilön mukana näytti menneen myös kaikki hauskuus. Blöö.

  VastaaPoista
 10. Mulle tulee molemmat, SK tullut vuosia. Minun mielestä lehti mennyt jo vuosia huonompaan suuntaan. Pidin välillä taukoa, mutta silloin yllättivät kivoilla ja tilasin uudelleen. Trikoosametti on ohuempaa kuin velour tai sellaisena itse ainakin pidän sellaista ohuempaa velouria.

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails