21.8.2011

* Mitä inspiraatioiden välissä on?


Siellä on perusvaatteita ja kaavakokeiluja.
Ekana kokeilin OB Dreamland tunikan kaavaa koossa 98/104 ilman nappilenkkiä. Aika teltta meidän tytölle. Jos teen toisen kavennan kyllä reilusti. Tykkään hihoista mutten niinkään kaula-aukon rypytyksistä.
Kangas Stenson i-h-a-n-a-a trikoota Saksasta. Niin kaunis kangas että vähän harmittaa että kaava ei ollut mieluinen. On niin mun tapaista kokeilla ihania kankaita uusiin kaavoihin. Että eipä ole eka kerta.
 Oranssi resori oli loistava valinta.


Sitten OB More Gray koossa 98/104. Ikasyristä tilatut peurat ja keltainen joustofrotee sopivat väreinä hyvin toisiinsa. Kummankin kankaan keltaiset ovat melkein samoja. Resorin punainen on hiukan tummempi kuin peurassa mutta menettelee. Housujen kaava on oma ja koko on 98/104.


Malli on ruennut yhteistyökyvyttömäksi.
 Liekö syynä että ikätaulukossa numero vaihtuu ihan kohta kakkoseksi.
Tämä kokeilu kummastakin oli hyvin onnistunut. Housut istuu mainiosti ja paidassakin on sopivasti kasvunvaraa. Tuo keltainen joustofrotee on ihanan värikylläinen. Vähän harvaa neulosta, kuultaa läpi ja isolenkkistäkin on mutta väri on kaunis. Mielenkiinnolla odotan miten kestää pesuissa. Paita on parempi lyhyillä hiharesoreilla. Edellisessä kettukuningaspaidassa kankaan määrä määräsi hihapituuden. En pidä siitä nyt enää, joten varmaan korjaan sen jotenkin enemmän mieleiseksi.

Lisää saman koon More Greytä ja oman kaavan housua.
Loput peurasta pääsi tähän väri-iloittelupaitaan. Sopii hyvin keltaisten tai limenvihreiden housujen kanssa. Marimekkoa ja Jnydesignin raitaa. Valkoinen resori Ikasyriltä.


Ja aenolta vaihdossa saadusta Liandlon (myöskin) ihanasta ajoneuvokankaasta vielä yksi paita ja Lasten Metsolan limestä joustofroteesta housut. Kumpiinkin housuihin tein ekan kerran kuminauhakujan lahkeensuihin. On kivaa vaihtelua ainaisiin resorilahkeisiin. Pinkin resorin alkuperää en muista. Aivan mahtava yhdistelmä on reipas pinkki ja värikylläinen lime.
Olen nyt ollut viikon kesälomalla ja alan saamaan pikkaisen otetta taas ompelemiseenkin. Kaivelin toissayönä kaikki trikoiden jämäpalat ja suikaleet esille ja yritän saada niistä tehtyä. On aivan mahtavaa yhdistellä ja kokeilla värejä ja käyttää kankaat kunnolla loppuun.


2 kommenttia:

  1. Ihanaa väriterapiaa kun näitä iloisia vaatteita katsoo. Jaksan aina ihailla kun toiset uskaltaa yhdistää rohkeasti eri kuoseja, esim. tuo peurapaita missä on keltaraidalliset hihat on ihana! =)

    Itsekin huomasin että tuo Dreamland kaava on aikas teltta kun siitä paidan meidän neidille tein. Harmittaa kun joskus tuntuu että jokaisesta uudesta kaavasta pitäs tehä joku koekappale ennenkun uskaltaa ihania kankaita käyttää...

    VastaaPoista
  2. Mäkin olen varannut tuon Dreamlandin ompelulistalle. Hyvää tietää että on liikaa leveyttä, meillä kun tuo neiti on muutenkin sellainen luuviulu. Ihania vaatteita ja väri-iloittelua!

    VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails