1.8.2011

* Saankohan mä uuden kaverin??

Kuva napattu Kaartin neule- ja ompelukoneen sivuilta


Menin sitten ja ostin uuden ompelukoneen. Olenkin sitä miettinyt useat kuukaudet. Mulla on tapana tehdä perusteelliset vertailut niin ominaisuuksien kuin hinnankin suhteen. Budjetti kun ei ollut suurensuuri.
Tälläkertaa tein taustatutkimusta vain netissä. Kävin yhdessä liikkeessä ompelemassa vähän ja toisesta sen ostin..Siinä oli mun livetutkimukset :D
Mutta no, menin sitten kuitenkin sen ostamaan. Sen Bernina Activa 210.

Ensimäinen kosketus tällä koneella aplikoimiseen oli se että meni joku aika että sain sopivaa tikkiä. Ihan ok, mutta olisin jotenkin toivonut sitä kevyttä paininjalan puristusta.. Nyt se liikkuvuus ja sulava kulkeminen puuttuu. Samoin aina kun koneen sulkee ne sopivan tikin säädöt häviää. Muistia kun koneessa ei ole.
Myös on opetteleminen koneen pysähtymisessä. Se kun jatkaa vähän matkaa jotta neula menee joko ylös tai alas. Välivaihtoehtoa ei ole.
Näköyhteys ommeltavaan kohtaan on minusta yllättävän huono. Siis jos vertaan omaan vanhaan Husqvarnaan. Paininjalka on suhteessa siis aika syvällä.
Tottakai uuden koneen kanssa pitää vähän aikaa ommella jotta sen kanssa tulee sinuiksi mutta fiilis siitä että tällä en saa ommeltua sitä mitä halusin ei ehkä kuitenkaan ole se mikä pitää jäädä päälle..

Mut onpas jännää. Mun pitää tätä nyt sulatella..
Unikuun terapiahuoneen feissarisivuillakin kerkesin jo tätä vähän puimaan..
9 kommenttia:

 1. Tosiaan vie hetken tottua uuteen koneeseen. Itse hankin reilu vuosi sitten Pfaffin koneen ja kyllä ystävystyminen vei tovin.

  VastaaPoista
 2. Onnea uudelle koneelle!!! Minulla samanlainen kone ja olen ollut tyytyväinen, edellinen oli Lidl-in peruskone joten ero oli aika huimaava...

  VastaaPoista
 3. Tuosta Activasta ei olekaan käyttökokemusta, seuraavista, kattavammista activamalleista jonkin verran ja omasta Aurorasta tietysti jo aika paljonkin.. ;)

  Näyttää menevän merkillä kuin merkillä niin, että mitä enemmän pöytään lyö rahaa, sitä paremman saa ja päinvastoin. No onhan se ihan loogistakin, toisaalta. =) Toivottavasti kuitenkin tykästytte vielä toisiinne!

  VastaaPoista
 4. Kiva kuulla kokemusta.
  Berninaa kun moni kehuu ja itsekkin bernina koneilla ommellut ja kovasti tykännyt (hintaluokkia en kyl tiedä). Parempaa konetta itsellenikin haaveilen ja sen jossainvälissä hankin. Suurin ongelma onkin juuri se että minkä koneen, kun sitä rahaa nyt ei ihan kamalasti olisi, juurikin hankkimaasi mallia yhtenä vaihtoehtona suunnitellut. Toinen mietinnäs oleva on että elektroninen vai manuaalinen. nyt on manuaalinen ja tykkään kovasti, elektronisessa minua hämännyt (sen mitä nyt jokusen kerran siskoilla ommellut) juurikin se että neula jää joko ylös tai alas ja se että ku nostat polkimelta jalan, ei se neula pysähdykkään samantien. Mut nuokkin varmaan opittavissa olevia juttuja.
  Mut siis mielenkiinnolla jään odottamaan kuulumisia miten uuden kaverin kans sujuu :)

  VastaaPoista
 5. Sillon kun itse vaihdoin vanhan hobby hallin koneen janomeen tuli heti ensiompeluilla semmonen tunne, että miten mä oon sillä vanhalla saanu mitään tehtyä!! Se oli kyllä rakkautta ensitikistä.
  Eiköhän teilläkin vielä ala synkkaamaan, toivotaan ainakin :) Pääsee sitten taas ihastelemaan upeita luomuksiasi.

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti teistä tulee ystävät. Auttaisikohan sellainen avopaininjalka? Mulla se ainakin auttoi huomattavasti aplikoinnissa. Tavallisella oli sellainen tunne ettei näe riittävästi eikä voi "ennakoida". Janomella oli nimeltään erikoiskäsityöjalka.

  VastaaPoista
 7. Onnea uudesta koneesta! Hetki siinä menee, että pääsee sinuiksi uuden koneen kanssa. Kyllä teistä vielä kavereita tulee. :D

  VastaaPoista
 8. Toivottavasti yhteistyö uuden koneen kanssa alkaa sujumaan, se on ikävää, jos kallis laite osoittautuu pelkäksi ongelmaksi toisen perään. =/
  Itse vaihdoin olosuhteiden pakosta, just kuukausi sitten vanhan peruskoneeni Janomeen ja pakko sanoa, että se oli rakkautta ensiompeleella. =D

  VastaaPoista
 9. Vielä pitää minunkin tähän soppaan lusikkaani työntää, ja kertoa että minullakin oli rakkautta ensiompeleella heti silloin kun sain Aurorani. Tosin se oli mulle tuttu kone jo töistä, mutta siellä töissäkin se oli rakkautta ensitikillä. =)

  En oo perehtynyt millainen varustelutaso yms. tuossa activassa on, mutta auroran mukana oli sellainen avopaininjalka missä on sukset tosi kaukana toisistaan, ja käy nimenomaan tosi hienosti noihin applikointijuttuihin. Olikohan se tämä:

  http://www.bernina.fi/product_detail-n25-i283-sFI.html

  Äänen kovuus kyllä yllätti, mun aurora on tosi hiljainen. No onhan siinä hinnassakin tonni enemmän, mutta silti. ;D

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails