5.9.2011

* Leppoisa lammas

Vaikka Metsolan apilajoustofroteet onkin kivoja niistä en oikein ole keksinyt vaatetta ennenkuin nyt. Eelle pitkähihainen paita. Kaava sama More Grey. Tykkään kyllä kaavasta paljon. Sopii ainakin tytölleni. Ainut muutos on isonnettu kaula-aukko. Niin epätyypillistä Ottobreen kaavoille. Aplikoinnin kankaat on myös joustofroteeta, sekalaisesti vaikka mistä. Sinapin värinen resori muistaakseni Lasten Metsolasta.


Lisäksi muutama kangasvaihtareilta tullut kangas taas.. Marimekon kirahvi on ihanaa.
Äh, mun hieno uusi kone on kyllä aikamoinen kranttu. Ja vaikea ja hankala. Se tekee ihme sotkua alalangan puolelle lähes joka ompelukseen. Katkoo lankoja ja on muutenkin ongelmallinen kokoajan. Ei siis "paina nappia ja ompele"- kone ollenkaan.
 Mistä johtuu että toinen neula tekee lankahyppyjä kun ompelee kaksoisneulalla?


30 kommenttia:

 1. ihana lammas! ja sopii kuin nakutettu tuohon apilaan :)

  VastaaPoista
 2. Olisikohan toinen neula vääntynyt tai kärki vioittunut? Oletko vaihtanut kaksoisneulaa uuteen? Ovatko langat samaa laatua?

  VastaaPoista
 3. HIENO PUSERO! Kaksoisneulan lankahyppyihin olen kuullut ohjeeksi kokeilla ns. kunnollista (lue:kallista) ompelulankaa. Minulla yksi interlock kangas johon tahtoo aina tulla huono kaksoineulaommel. Pitäisi kokeilla noita ns. parempia lankoja kunhan lankakauppaan ehdin. Ja kannattaa myös tarkistaa, että kaksoisneula on joustavan kankaan neula eli pyöreäkärkinen. Itselle myytiin teräväkärkinen vaikka halusin joustavalle kankaalle ja sillä neulalla tuli tosi paljon hyppytikkiä ainakin tiettyihin kangastyyppeihin.

  VastaaPoista
 4. onko sulla varmasti ylälanka oikein? Siinä kun se lanka tulee sen metallisen ympyrän väliin, niin yleensä kaikissa koneissa se pujotetaan oikealle puolelle. Kaksoisneulalla ommeltaessa toki tulee molemmille puolille.

  Onko puola oikein päin?

  Itselläni on erittäin huono samaistua noihin elektronisiin koneisiin. Kun vajaa 10 vuotta sitten tutustuin niihin ensimmäisen kerran, huomasin jo silloin ettei ne voita näitä perinteisiä manuaalisia koneita. Toki jotkut voi voittaakin, mutta luottamus ei ole vieläkään hirvittävän suuri. Itselläni on manuaalinen (pitää itse siis säätää nappuloista) Pfaff, ja nyt tulee täyteen 10 vuotta. Kertaakaan ei ole tehnyt tuota mitä sun koneesi tekee, ei ainakaan jos vika ei ole ollut ompelijassa.

  Mun teki mieli ehdottaa Pfaffia jo silloin kun tuskailit sen edellisen koneesi kanssa, mutta ajattelin etten jaksa. Olisi pitänyt :D

  VastaaPoista
 5. kiitos vinkeistä.

  neula on ok, langat on samaa laatua. lankojen pujotus on ok ja puola oikein.. se on nyt alkanut kahden edellisen vaatteen aikana tehdä tuota. saattaa tehdä pitkät pätkät hyvää tikkiä ja sitten vetää kasan lankoja hirveeksi mytyksi nurjalle puolelle. mä kohta käyn kaivamassa vanhan huskyn tuolta varastosta. vaihdoin konetta jotta pääsisin ompelemaan paremmalla vauhdilla. etenee nyt aika hitaasti. :D
  Lisäksi ihan perus jerseyn se yksin tai kaksinkerroin ryttää vaan aika syötä kunnolla. pitää itse käsin sitä vetää takaa että saa tehtyä ok tikkiä :D naurettava vempele.

  kokeilen vielä tuota pakasta vedettyä kaksoisneulaa seuraavaan.
  tällä on tosi hyvä aplikoida mutta muu ompelu koneella on niin rasittavaa. ärr...

  VastaaPoista
 6. Sotku alapuolella johtuu käsittääkseni usein ylälangasta. Muista langoittaa aina paininjalka ylhäällä, jotta lanka menee oikein kiristimien väliin. Oon itsekin uutta konetta ostamassa ja ymmärrän niin harmisi, kun kalliin koneen kanssa joutuu säätämään :(

  VastaaPoista
 7. tupuna- tässä koneessa on kaikki sellaisen panelin alla etten näe yhtään minne lanka menee.on vain rako minne lankaa vedetään.ja sit se metallihäkkyrä joka nousee ja laskee niin siihen saa vain yhdessä tietyssä asennossa langan. samoin neulan langoittaja toimii vain kun neula on tietyllä korkeudella.

  VastaaPoista
 8. Mulla on vähän kanssa pelko, että vaikka panostan hienoon koneeseen, niin palaan käyttämään 15 v vanhaa mekaanista Pfaffiani kuitenkin... Applikoiminen on sillä hankalaa, mutta kaikki muu sujuu kuin tanssi. Mutta siis kun kävin koneita testaamassa niin myyjä painotti että paininjalan on tärkeää olla ylhäällä langoittaessa, koska silloin levyt ei ole kiristyneinä ja lanka menee oikeaan väliin. Silloin langan pitäisi mennä oikein vaikkei näekään mihin se menee. Toivottavasti probleemat ei käy ylivoimaisiksi!

  VastaaPoista
 9. Kauheen kiva paita taas! Mun koneeni on ainaski tosi ronkeli kaikille irrallisille langanpätkille. Jos semmoinen eksyy puolakoteloon, tulee suttua. Samoin jos neulaa/kangasta liikuttelee paininjalka ylhäällä, jolloin langat pääsee löystyyn, niin taas tulee suttujumi. Yläsyöttäjän kans ompelen ite enimmäkseen aina kun mahdollista. Auttaa kovasti ohkaistenkin kankaiden kanssa.
  Jos keksit jipon, jolla saa tehtyä hyvää tuplatikkia, niin jaathan tietosi meille muillekin!

  VastaaPoista
 10. Voi tuota ihanuutta! Saisin minäkin tuon alkaneen työhuoneen siivouksen valmiiksi, niin pääsisin taas koneisiin kiinni. Aplikaatioita jonossa...

  VastaaPoista
 11. Mullakin on tuota apilaa kaapissa, vaikka en siitä edes niin hirveästi tykkää. Mutta tämä paita näyttää tosi kivalta! Saatanpa melkein ottaa jopa mallia tästä paidasta! En nyt samaa kuvaa meinaa applikoida, mutta jotain isoa ja eläimellistä kummiskin :)

  VastaaPoista
 12. Minun Bernina tekee myös sylttyä nurjalle puolelle ja varsinkin ompeleen alussa kun otan pari tikkiä taaksepäin....mua ärsyttää se niin paljon että olen jo harkinnut koneen vaihtoa ja vielä enemmän se kun on kuitenkin muka hyvä kone ja kalliskin! Joku ompelukonemyyjä sanoi että hampaita jotka syöttävät kangasta voisi vähän hioa ettei kangas takerru niihin!

  Jos minä nyt vaihdan koneen niin haluan ehdottomasti testailla sitä kotona vähän aikaa! Ja luultavasti haluan Pfaffin.

  VastaaPoista
 13. äsken ompelin pojan housujen lahkeensuita kaksoisneulalla (korjausompeluksia)ja ei yhtään temppuilua eikä syrttyä. niin outo masiina tuo kone :/

  VastaaPoista
 14. MURUHUTTU: sehän muakin nyt kuitenkin eniten kun kone on uusi ja kallis.. ja mä ompelen paljon päivittäin..

  VastaaPoista
 15. En tiedä auttaako, mutta mun elektronisessa Brotherissa on sellainen juttu kaksoisneulan kanssa, että toisen langoista pitää mennä sieltä neulaa edeltävästä langanohjaimesta läpi, mutta toisen ei. Ompelee kyllä joskus ihan hyvin, vaikka molemmat langat menisivätkin läpi ohjaimesta, mutta tuolla konstilla sain tosi hyvää tikkiä aikaiseksi. En muista mistä olen sen oppinut, kun moni sitä ihmettelee, mutta tuskastuneena sitä on valmis kokeilemaan vaikka mitä... ;-)

  VastaaPoista
 16. Kylläpäs löytyi kiva blogi täältä :)

  VastaaPoista
 17. Aivan ihana paita, niin mun mieleen se vihreä apila ja applikaatio on tosi nätti! Voihan harmi sen konen kanssa!!! Kyllä varmasti otta nuppiin kaikki vastoinkäymiset kun hintava ja hyvä kone luvattu! Oletko kokeillut vaihtaa lankoja, mina huomasin että mun Bernina tosi kranttu lankojen suhteen...

  VastaaPoista
 18. Ihana paita! En kyllä osaa tuohon kone asiaan auttaa yhtään, mutta sainpas paljon taas hyviä vinkkejä itselle sun kysymyksen avulla. :) Kiitos!

  VastaaPoista
 19. Upea aplikointi jälleen! :)

  VastaaPoista
 20. Mulla ei auttanut kaksoisneulaongelmiin mikään muu kuin koneen vaihto. Hiis vieköön että yritin saada sitä toimimaan, yrityksestä se ei ollut kiinni. Mulla oli hyppytikkiongelmaa. Vasen neula teki hyppytikkiä kaikissa muissa kankaissa paitsi 100 % puuvilla tai jotkut venymättömät tekokuidut. Paikansin ongelman joustavuuteen ja eritoten elastaaniin. Mitään elastaanisillisia jerseykankaita se rakkine ei ommellut ilman vasemman neulan hyppyä, mutta interlockit usein meni moitteetta.

  Kokeilin seuraavat kaksoisneulat pallokärkisinä tai muina jersey- tai stretch-versioina: Schmetz, Organ, Inspira, Prym, Groz-Beckert. Enempää merkkejä en löytänyt. Testasin myös tavallisella kärjellä olevia kaksoisneuloja, mutta ongelma pysyi ja rahaa paloi. Ja nämä neulat kaikki uusia, pakasta vedettyjä. Langat oikein, kaikki oikein. Kokeilin puolaa ja lankarullaa myötäpäivään, vastapäivään, tuulen suunnan ollessa etelään ja pohjoiseen ja kaikkiin väli-ilmansuuntiin, mutta aina ikuisesti vasen neula hyppäsi ohuissa ja joustavissa kankaissa. Mitä joustavampi, sen pidempiä hyppyjä. Joskus enemmän, joskus vähemmän, mutta ikinä ei täysin moitteetonta tikkiä. Oikea neula ei hypännyt koskaan.

  Ja lankana mulla oli ökyhintainen Gütermann. Onkohan mitään laadukkaampaa edes olemassa.

  Sitten paloi päreet. Ompelen paljon lasten herkullisia ja kalliita jerseykankaita, pidän siitä enemmän kuin interlockista. Yhtäkään paitaa en saanut valmiiksi ilman vähintään muutamaa hyppytikkiä ja nehän häiritsi itseä hirveästi. Pistin koneen vaihtoon, ostin Pfaffin. Ja ah sitä nautintoa, se hyväksyy ihan minkä merkkiset kaksoisneulat hyvänsä enkä yhtään hyppytikkiä, en yhtäkään ole saanut aikaiseksi vaikka heti testasin kaikkein hankalimmat materiaalit.

  VastaaPoista
 21. anonyymi: mikä kone sulla oli aikaisemmin?

  VastaaPoista
 22. Mulla oli Brotherin kone, ei halvin, jotain 500 euroa maksoin siitä, kolmisen vuotta vanha. Se teki aluksi ihan nättiä kaksoisneulatikkiä mutta meni koko ajan huonommaksi. Liikkeessä vihjailtiin että vika istuu koneen ja tuolin välissä, ja minä hölmö uskoin. Neuvojen mukaan ostin eri merkkisiä kaksoisneuloja ja laadukkaita lankoja, langoitin ja langoitin, mutta pah, ei mitään hyötyä. Kummasti se vika vaan oli koneessa kuitenkin. Tää nykyinen on ihan erilainen, ei se nikottele mistään neuloista ja syö mielellään Eurokankaan halpislankoja. En tiedä mikä vika se sitten on, mutta monella muullakin on ongelmia kaksoisneulan hyppytikkien kanssa.

  VastaaPoista
 23. Moikka!
  Miulla hajos kone ja ostin sitten liikkeestä käytetyn koneen ja sen kanssa oli hirmuista äppyröintiä kaksosneulaompelu,muutaman hyvän tikin teki ja sitte mentiin syrttyyn ja hienosti.Vein konneen takasi kun ei se muutenkaan ollut "minun" kone ja valitin,kun ei kaksostikkaus suju niin myyjä rupes selittämään,että on kuulemma olemassa kahden levyisiä kaksosneuloja ja jos on leveämpi neulaväli niin sieppari(?) ei välttämättä kerkiä kummankin neulansilmän läpi tjsp.Kerto,että jos neulat jättää hiukan alemmas niin ajoitus voi parantua,mutta ei välttämättä.En tiijä sitten voisko olla nuin,mutta kun miun entinen kone porskutteli näillä samoilla neuloilla hienosti.. =)
  Ja toisaalta miks tehhään sitte semmosella välillä olevia neuloja mitkä ei pelitä?

  T:mepudi

  VastaaPoista
 24. hieno paita! mulla äidin vanha janome teki tota suttua tuplaneulalla, välillä ja välillä ei. oma royal taas ei suostunut tekemään melkein mihinkään tuplaommelta ilman että katkoi lankaa sata kertaa 10cm matkalla :D mä vaan "luovutin", en ompele tuplatikkiä, teen sen peitetikillä.
  äiti osas kertoa, että se suttu johtuu kuulemma siitä että kangas jää jumiin niihin hampaisiin, tai että ne ei vedä kangasta eteenpäin.

  VastaaPoista
 25. Mun mielestä kalliilta koneelta voi vaatia kaksoisneulan toimimisen ilman syrttyjä ja hyppytikkejä. Helposti syy vieritetään ompelijan niskaan jos menee reklamoimaan tai sitten vika on kankaassa. "Tällaiset ohuet kankaat ovat niin hankalia." Hyvänen aika sentään, kyllähän nyt vaatteita pitää pystyä ompelemaan, mun kohdalla kyse oli vieläpä tuikitavallisista elastaanillisista trikoista. Mitä helkattia tekee ompelukoneella jolle tavallinen trikoo on liian kova pala? Tarkoitan tällä myös kaksoisneulaa, kyllä minä vaatisin vähintään opastuksen kuinka saan kaksoisneulan toimimaan, en nielisi enää pureskelematta mitään "vaikea kangas" tai "vääntynyt neula"-selityksiä.

  En tiedä miten muilla, mutta minua jää häiritsemään myös ne satunnaiset hyppytikit ja ne pistää silmään vaikka joku ulkopuolinen ei osaa niihin samalla tavalla kiinnittää huomiota. Tehosteväreillä ompelu on myös pois laskuista, siinähän hyppytikit oikein loistaa, siis valkoisessa paidassa vaikka turkoosi kaksoisneulaommel tms.

  Oma hyppytikkitoleranssini on nolla. Jos Pfaff rupeais hypyttämään edes sitä kaksoistikkiä, veisin sen huoltoon, koska siinä olis joku vika.

  T: romaanin kirjoittanut ano tuolta aiempaa

  Ja paita on ihana, kaikki ompeluksesi ovat niin taidokkaasti tehtyjä että ei voi muuta kuin hiljaisena ihastella.

  VastaaPoista
 26. Hei!

  En millään jaksa lukea kaikkia kommentteja läpi, joten ehkä joku muukin jo tämän saman sinulle vinkannut. Itselläni on Bernina, jossa oli tuota samaa ongelmaa, sattumalta tuli puheeksi yhden ompelukoneliikkeen myyjän kanssa. Hän sanoi että koneen asetukset kaipaavat säätöä, tuo kone tänne niin hän laittaa sen kuntoon. Muutaman minuutin työ ja kone tuli kuntoon! Nyt kelpaa ommella kaksoisneulallakin... (Jos vaan oikein ymmärsin, niin säätöä kaipasi joku juttu alalanka-luukussa.)

  VastaaPoista
 27. kiitos liinu kommentista. mä kävin pari viikkoa koneen saamisesta liikkeessä tilkkujen kanssa mihin olin ommellut nää söhryt ja muut mitä kone tekee. myyjän mielestä en osannut käyttöö konetta ja olin sen itse sotkenut..

  VastaaPoista
 28. No, onpas ystävällistä palvelua... ;/ Eikai kukaan muutamassa viikossa nyt niin sekaisin saa. Minulle sanottiin että koneen tehdasasetukset kaipaa hiomista ja pikkasen kun niitä muuttaa, niin pelaa paremmin.

  Vieppäs kone Ouluun Ompelutaloon, niin eiköhän se saada korjattua. =) Matka voi tosin olla pikkasen liian pitkä. =D

  VastaaPoista
 29. Hei, en tiedä onko tää ihan sama asia, mutta itselläni on ongelmana, että kaksoisneulalla ommellessa kone tekee sellaista palkoa eli ihan kuin alalanka olisi liian kireä ja vetää sen takia sen neulojen välisen alalangan kireälle ja tikkien väliin tulee korkeampi palko. Onko tää ihan yleistä ja miten voin välttää sitä? Olen jo koittanut löysätä langankiristystä, mutta eipä ollut apua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kurnauskis. Oletko kokeillut siis löysätä alalangan kireyttä?

   Poista

Related Posts with Thumbnails