17.12.2011

* Kuosikopiointia

Muoks 27.12.2011

Jnydesignin Jennylta saamamme vahvistuksen mukaan nämä pilvikankaat, joissa näkyy selkeä raportin raja, eivät ole Jnyn kankaita. Niillä ei ole mitään tekemistä Jnyn kanssa. Ne on ilmeisesti valmistettu Tanskassa mutta Jenny ei ole saanut ruotsalaisiltakaan jälleenmyyjiltä tietoa keneltä nämä on. Ja pyysi ettemme ostaisi näiltä kuosivarkailta ostettuja pilviä. Oikeat Jnyn kankaiden jälleenmyyjät voi kysyä tarvittaessa suoraan sähköpostilla Jennyltä info@jnydesign.se.


***

Moni varmaan on huomannut että muunmuassa Jnydesignin suosittuja pilviä ja niitä asuntovaunu/karavaanitrikoita on ollut monessa nettikaupassa myynnissä alkuperäisestä eroavana versiona. 
Pilvissä eron huomaa ainakin pilvien jäsentelyssä. Alkuperäisessä ei tule suoria rajoja raporttien välille. Ero on aika selkeä. Itselläni ei ole noita kopioita joten en tiedä millainen laatu niissä on.

Jny Mystinen kopio

Asuntovaunuissa tai karavaaneissa ero on myös suuri. Alkuperäisessä kankaassa kuvio on tarkkaa. Koiralla on kasvot jne. Kopiossa kuvio on pienempää ja painojälki myös siksi suttuista ja yksityiskohtia ei ole.

Jny

Mystinen kopio


Ilmeisesti muitakin kankaita on kopioitu ja nyt tästä ollaan älähdetty myös Ruotsin päässä. Strömming Designin blogista löysin kopiointia koskevan kirjoituksen. Siinä kehoitetaan ettei kopioita ostettaisi. Itse ainakin mielellään jätän ostamatta.


****
 Muoks.
Tähän on tullut nyt selvyyttä yleisestikin. Ilmeisesti nuo Znokin kankaat ovat olleet huonolaatuisia ja ovat palautettu tehtaalle mutta tehdas on myynyt ne toisaalle.
Täällä Johanna Ahlardin blogissa aiheesta.

Aikaisemmin tänään kirjoitin löytäneeni useita suomalaisia kangaskuoseja eräästä Itävaltalaisesta nettikaupasta. Ikasyrin Marika vahvisti että heillä on lupa myydä kyseisiä kankaita ja että ne ovat ihan sitä ihtiään..  Silti ihmettelen samaisesti kaupasta löytyviä erilaisia pilviä ja karavaanitrikoita.


14 kommenttia:

 1. Aika hurja - ja kurja - juttu. Kiitos tästä postauksesta, minä en ainakaan ole tuollaista tullut ajatelleeksikaan!

  VastaaPoista
 2. aika hurja! varmasti Kiinassa niitä kopiokankaita vielä ennemmän, valitettavasti...

  VastaaPoista
 3. Tuossa asuntovaunu kuosissa on vielä sellainen juttu, että kopioa myydään 19,90€/m ja aitoa saa 13€/m. Että kumpaahan ostaisin jos olisin ostamassa..

  VastaaPoista
 4. Mä olen seurannut vähän hämmentyneenä näiden kopioiden esiinmarssia. Kun niitähän myy ihan isommatkin puodit ja ns. hyvinä pidetyt kaupat, miten ne ei muka tiedä? Miten niitä ei kiinnosta?

  VastaaPoista
 5. Tätä plagiointiasiaa olisi tosiaan hyvä tuoda enemmänkin esille. Itse olen ostanut kopioita molemmista, pilvistä ja asuntovaunuista, tietämättäni että ne on kopioita. Molemmat on laadultaan ohuempia, jotenkin kovempia kuin alkuperäiset ja pilvi on mennyt todella huonoksi pesuissa. Joten, tästä oppineena kiinnitän näihin asioihin enemmän huomiota tulevaisuudessa :-)
  Osoittaisin syyttävän sormeni kuitenkin näitä kopioita myyville kaupoille, vastuutonta!

  VastaaPoista
 6. Tosi törkeää kopiointia, onneksi huono laatu painatuksessa paljastaa kopion ainakin tuossa karavaanikuosissa!

  Osa pohjoismaisista kankaista varmasti jo kyllä myydään ihan reilusti ulkomaisiin nettikauppoihin, koska sillä saadaan myyntiä laajennettua aika kivasti ja mainosta myös paremmin ulkomaille saakka. Varmasti kiinnostusta löytyy esim. juuri Leena Rengon upeille kuoseille.

  VastaaPoista
 7. Juu, on kyllä tosi hämäävää kun ei voi aina mitenkään tietää mitä kangasta tilatessaan saa :( Itse olen päätynyt siihen, että jos ei kaupassa ole merkitty että kangas on Jny:n tai jonkin tietyn suunnittelijan, niin jätän ostamatta. Omassa blogissani kirjoittelin samaan asiaan liittyen elokuussa ja toisen valmistajan pilvijerseytä kokeilleena voin kyllä todeta, ettei laatu todellakaan ole Jny:n veroista...

  VastaaPoista
 8. Tulipa vahingossa äsken vastaan eräässä kotimaisessakin nettikaupassa kopio-pilvitrikoota. Aloin vaan miettimään, että tietääköhän myyjä edes itse mitä myy, vai myykö tarkoituksella........

  VastaaPoista
 9. Minäkin tilasin joku aika sitten kahdesta suomalaisesta verkkokaupasta pilvitrikoota. Sinisilmäisesti oletin kankaan tutun kuosin takia olevan JNY:n, mutta näköjään molemmat olivat plagiaatteja :( Enpä huomannut ettei valmistajaa ollut kerrottu.

  Vähänkö on tyhmä ja huijattu olo. Vaikka eiväthän ne myyjät tietenkään väittäneet myyvänsä juuri JNY:n kangasta.

  Opinpahan olemaan tarkempi jatkossa. *lähtee nyt kirjoittamaan palautetta em. verkkokauppiaille*

  VastaaPoista
 10. Nuo pilvikankaat ja ilmeisesti karavaanikin tulee euroopasta ja niitä myy edustaja Suomessa, tulevatkohan Saksasta. Eikö se Kangas-Mallan pitäjä ollut asian selvittänyt? Sitähän voisi näissä keskusteluissa ainakin viitata. Ei pieniä kangaskauppoja voi asiasta syyttää, ostavat muutkin kankaansa edustajilta ja tiedot kankaista on vaan koostumus ja pesuohjeet.

  VastaaPoista
 11. Tea: en syytä Kangas-Mallaa tai Kestovaippakauppaa tai Royal-Tuotetta tai muutakaan firmaa jossa nuita kankaita myydään. Se on totta ettei kangaskauppiaat itse välttämättä tiedä mitä heille myydään kun ostavat valikoimiinsa uusia kankaita. Laitoin kuvat kankaiden eroavaisuuksista blogiin siksi että ihmiset tietää mitä ostaa. Erot on minusta aika suuret. Jnyn kankaat ovat olleet laadukkaita. Nämä mistä lie tehtaalta karanneet kankaat eivät sitä taas ole olleet. Vahvasti vaikuttaa että noi pilvet ja karavaanit ovat kokeneet saman kohtalon kuin Znockin kankaat että suunnittelija/valmistaja on ne hylännyt laaun takia ja tehdas on myynyt ne muualle ja sitä kautta ne ovat levinneet.. Tosin ihmettelen miten niitä on sitten joka värissä ja niin monessa paikassa?

  VastaaPoista
 12. Samoin olen ostanut kopiopilveä luullakseni että se on JNYn.
  Pitää toisaan olla tarkkana ja ostaa vain kankaita joissa valmistaja selkeästi ilmoitettu.

  VastaaPoista
 13. Onko näillä JNY.n kankailla jokin lisenssi minkä perusteella niitä ei saa kopioida? Vai onko vain JNY alkanut markkinoida ensin ja sillä perusteella pitää itseään "aitona"
  Kertokaa tietämättömälle!

  VastaaPoista
 14. Olisi tosiaan kiva tietää näistä mallisuojista, emmehän voi syyttää ketään kopioinnista ellei näillä ns. alkuperäisillä ole mallisuojaa kuoseilleen.

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails