24.4.2012

* Pääkallosetti

Niinpä niin, pääkalloja pitää olla. Siispä piirsin Teelle mitä hän halusi. Ja vielä lempiväreillä, niillä muilla jotka eivät ole mustia. Housujen idea tuli uusimmasta Ottobreestä, Donkey trikooshortsit. Kaava on oma, joskin ompeluohje on myös Ottobreestä. Dana on blogissaan myös tehnyt ohjeen tällaisiin sivuraidallisiin housuihin mutta itse yhdistäisin Ottobreen hyvät ideat ja Danan hyvät ideat.
Ottobreessä etu- ja takasauma sekä lahkeiden sisäsauma ommellaan vasta kun kanttaukset ja raidat on ommeltu. Helpottaa huomattavasti siistiksi ompelemista. Ottobreessä oli takalahkeen kantti erillisenä pätkänä. Jos sen haluaa tehdä kantin yhtenä nauhana niin eka kannattaa ommella sisäsaumat ja muuten toimia kuten Danan ekassa ohjeessa.
Ottobreen ohjeella sai hyvin samanlaisen tuloksen kuin esim Lindexin sivuraidallisissa housuissa. Nurjalta sauma on siisti ja pussissaan.


Lopputulos pienten ohjeidenlukuvaikeuksien jälkeen oli hyvä. Sen huomion vielä sanon Ottobreen ohjeesta että itse tein kantit siten että käänsin vain nurjalle ja tikkasin joustavalla suoraompeleella. Sivuraitaa tehdessä pitää sen hakin kohdalle tehdä viilto kanttiin, jotta sen saa käännettyä siististi ja leikata ylimääräiset pois jottei raidasta tule liian paksu. Tämän vakoilin Lindexin housuista.


Paidan siniturkoosi trikoo on Hannan kankaalta. Punainen resori Eurokankaasta. Applikointi velouria Ikasyriltä. Housut on sitä samaa Ikasyrin punaista velouria ja kantit paitatrikoota. Resorin housuihin löysin omasta kaapista joka oli hyvin, hyvin lähelle housun kanttien väriä. Koko setissä noin 128/134. Paidan istuvuus on minusta taas lähes täydellinen. Housujen pituus ja leveys tosi hyvät. Kaiken kuitenkin kruunaa se että setistä oltiin innostuneita ja ilman mitään vastaväitteitä annettiin kuvata ja shortseilla oltaisiin lähdetty uloskin..

 Ihanaa onnistua joskus.5 kommenttia:

 1. Aina ei äidin ja lapsen maku kohtaa, mutta parempihan se on tehdä sellaista mikä kelpaa päällekkin. Mutta aika makee setti!

  VastaaPoista
 2. Onpa aivan mahtava setti! Onneksi nuo meidän pikkupallerot tykkää vielä kaikesta, mitä niille tekee...

  VastaaPoista
 3. It looks really great!!!
  Ganz liebe Grüße,
  Sabine, Made4BOYS

  VastaaPoista
 4. Tää paita on taas sellanen joka uppois meidän kosseihin ku kuuma veitsi voihin :)

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails