18.7.2012

* Punainen testimekko

Äh kesäkö sitten meni ennekuin kerkesin juoksennella kesämekossa? Tässä minun testimekkoni Kangasmakasiinin aletrikoosta. Kangasta meni noin 1½ metriä. Yläosa on kokovuoritettu samalla trikoolla. Alaosa on yksinkertainen. Laitan tähän samalla myös itselleni ylös hiukan ompelujärjestystä, niin voin pähkäillä itseni kanssa seuraavaa mekkoa josta tulee mun synttärimekko. Tästä tuli ehkä vähän liian tiukka. Tai ei siis mairittele vartaloani tuo kireysaste. Seuraavaan otan vähän leveämmältä vyötäröltä ja lisään rintojen alle pari senttiä niin ei tule niin avonainen. Muuten tykkään kyllä ja onhan sitten vähän tavoitetta saada sutjakka vartalo joka sopii tähän mekkoon.


Voit etsiä itsellesi sopivaa yläosaa jostain halternecktopin kaavasta. Kun yläosan palaset (vuori ja päälliskangas) laittaa oikeat puolet vastakkain niin ne voi kohdistaa hakkimerkkien avulla ja ommellaan pussiksi niin että alareuna ja sivusauma on avoinainen. Rypytä rinnan päälle tulevasta reunasta saumuroinnin yhteydessä saumanvaraan framilonilla vähän kuppia rinnalle. (10cm pituinen framilon saumuroidessa??)
Käännä yläosan kappaleet oikeinpäin. Ompele aputikillä alareuna kiinni. rypytä hakkimerkkien väli suoralla langalla. Neulaa yläosa alaosan etukappaleeseen oikeat puolet vastakkain. Framilonia mukaan ommellessa yhteen 34cm. Etukappaleen leveys oli 42cm. Neulaa etu- ja takakappaleet yhteen oikeat puolet vastakkain ja jätä vielä takakappaleen yläreunalle framilonkujan verran tilaa. Asettele nauhat sivusaumalle etukappaleen ylä- ja alaosan sauman keskikohtaan. Ompele sivusaumat yhteen. Tee Framilonille kuja takakappaleen yläreunalle ja käännä se sivusaumojen päälle. Pujoita Framilon/kuminauha ja Ompele se pieneltä matkalta päistään kiinni. Kanttaa helma kaksoisneulalla.

26 kommenttia:

 1. Halterneck pääsee kokeiluun! Tosin ehkä kerkee vasta ens kesäks! Kiva siis tämä!

  VastaaPoista
 2. Vielä on kesää jäljellä, vielä tulee kauniita päivä. =D Tää on hieno ja monikäyttönen, menee rannalla ja juhlissa =)

  VastaaPoista
 3. oih, ohje! ja tää on tosi kiva!!! tuo punanen kyl sopii sulle todella hyvin!

  VastaaPoista
 4. Kuten sanottu, ihana on!! <3

  VastaaPoista
 5. Hieno mekko:) Mie en pysty pitämään tuollaista niskasta solmittavaa vaatetta, kun aina tulee päänsärkyä jos pidän pidemmän aikaa. :(

  VastaaPoista
 6. Punainen väri sopii sinulle hyvin. "vielä on kesää jäljellä", toivottavasti :)

  Mukavaa torstai päivää!

  VastaaPoista
 7. Tosi hieno mekko! Silloin joskus entisessä elämässäni tykkäsin kovasti noista halterneckeistä, mutta nyt malli ei ole ehkä kaikista paras. Silti himottaisi kovasti kokeilla tällaista tehdä, niin kivalta tää sun mekko näyttää. :)

  VastaaPoista
 8. Onpa kaunis mekko! Tällaisia katsellessa harmittaa aina että omat niskat on niin juntturassa etten voi kuvitellakaan halterneckiä itselleni. Sulle se sopii hienosti! :)

  VastaaPoista
 9. Tosi kivan mallinen ja väri sopii sulle :)

  VastaaPoista
 10. TOSI ihana mekko! Ohjeesta varmasti hyötyä muillekin, ehkä minäkin uskallan ens kesänä kokeilla ;)

  VastaaPoista
 11. Tykkään! Mä liputan noille halterneckeille! Tällaista tarvii kokeilla jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
 12. Tosi kivan näköinen mekko!

  VastaaPoista
 13. Ihana mekko ja sopii sinulle hyvin

  VastaaPoista
 14. ompa nätti malli! ja mekkokin on hieno ;)

  VastaaPoista
 15. Ihana mekko, minäkin haluaisin olla mekkokunnossa, saa nähdä milloin pääsisi viimeisistä raskauskiloista.. tiukassa tuntuu olevan kun kaikki hyvä maistuu niin hyvälle (yllätysyllätys).. ;)

  VastaaPoista
 16. Nätti mekko, tahtoisin kanssa. http://www.youtube.com/watch?v=Vt2YIpZWBqA

  VastaaPoista
 17. Kiva mekko, tuollaisesta tykkään itsekin

  VastaaPoista
 18. Ihana mekko! Ja mahtava tuo väri. :)

  VastaaPoista
 19. Ihana! Tahtoo myös tällaisen. :)

  VastaaPoista
 20. Onpa ihanan värinen mekko!

  VastaaPoista
 21. Tätä voi hyvin käyttää syksymmälläkin jonkun kivan neuleen kanssa :)

  VastaaPoista
 22. Ompas kyllä niin halittavannäköinen muhveli siellä peilissä piilossa! Mekkokin on kiva ;)

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails