26.7.2012

* Syksyn ja talven värit 2012-2013Minua rupesi kiinnostamaan tulevan syksyn ja talven värimuoti joten googlettelin vähän. En ole koskaan perehtynyt kauden muodin väreihin ajatuksella tai ole perillä nyt jo ensi kevään väreistä..
Aikalailla teen vaatteita ja sisustan oman mielen mukaan. Saatan ihmetellä joskus miksi talvella ihmiset pitää niin tummia vaatteita tai miksi tietty väri on jonkun mielestä kesäinen jne. Mutta en ole aikaisemmin paljoa ajatellut. Tämän tulevan kauden värikoodien ennustamisen ympärillä pyörii varmasti iso massa ja paaaljon rahaa. Syksyn ja talven värit on esitelty suurelle yleisölle jo aikoja sitten, joten tämä voi olla teille jotka seuraatte muotia jo ihan tuttua. Naisille, New Yorkin Muotiviikoilla, Pantone on näyttänyt värikartastaan seuraavanlaista palettia.
Miehille taas tällaista. Erona siis on muutama väri vain.
Millaiset on sinun syksyn ja talven värit? Onko näistä jokin väri sopiva? Onko nämä sinusta syksyisiä tai talvisia värejä? Minulle ihan kaikki ei kyllä uppoa. Tuo hunaja on kaunis sävy. Samoin pinkki ja harmaa ja hempeä roosa. Ja tuo miesten värien tummanpunainen. Jäin myös miettimään mistähän Daddy Oo mahtaisi tykätä.. Sopisiko sinun miehellesi miesten paletin sävyt?

Ilmeisesti nämä samat väriennustukset pätevät kaikessa. Niin sisustuksessa kun meikeissäkin. Tämän vuoden väri on Tangerine Tango. Viime vuonna oli sellainen vaaleanpunertava sävy kuin Honeysuckle.


Koko Pantonen väriraportin voit lukea täältä.
Ja värien koodit löydät täältä.
Löysin myös kurkkauksen ensi kevään ja kesän väreihin täältä.

8 kommenttia:

 1. Minä ku tykkään melkeen kaikista väreistä niin minusta tuo värikartta näyttää oikeen kivalta! ^^ Jopa miehellekkin varmasti passais kaikki tuossa miesten paletissa olevat värit. Varsinkin tuo limen vihreä houkuttelee! Syksyllä ja talvella tarvii voima värejä! ^^

  Ihana tämä sinun blogi! Tosi mukavaa luettavaa, kauheasti ideoita! Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta. Kun ulkona on harmaata niin tarvitaan vahvoja, energiaa ylläpitäviä värejä. Sellaisia mitä katsomalla ja pitämällä jaksaa eteenpäin läpi tuulen ja tuiskun.
   Kiitos kehuistasi ja kommentoinnistasi Maame. Se tuntuu aina hyvältä.

   Poista
 2. minäkään en juuri seuraa väritrendejä vaatteiden tai sisustuksen suhteen mutta huomaan kyllä, että usein trendivärit iskevät muhunkin. täytyy myöntää, että tuo tangerine tango on aika kaunis. erityisesti näin syksyä vasten. tuossa color boardissa kengät ja huivi tuossa värissä on erityisen <3 Kiva, kun vaivauduit kokoamaan tulevat värit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Elisa. Meillä on ollut pitkään jo sisustuksessa kohteena pinkki ja limenvihreä joten ihan pinnalla ollaan. Ja tummanruskeakin. Minua taas ei tuo tangerine tango oikein. Jos sen saisi hiukan punaisempana, ei niin räikeänä, sävynä niin sitten.

   Olisikin hauskaa pitää joku ompeluhaaste vuoden väripalettia käyttäen. Ja kiitos sinullekin kommentista. Kommentteja on kiva saada. Tietääpä että ei ihan itselleen näitä kirjoita ja silleen ;)

   Poista
 3. Minulla ei ole kesä- tai talviväriä. Käytän semmoisia mikä tuntuvat mukavalta ja tykkään väreistä, sama linja jatkuu lastenvaateissa.

  VastaaPoista
 4. MInä en seuraa kyllä mitään muotijuttuja, ompelen vaan fiiliksellä. Mutta hauska huomata,että kyllä sitä varmaan "pakon edessä" kuitenkin omistaa kauden värejä, niit' kun esiintyy näköjään kauden kankaissakin :)
  Ensikesän väreistä: Pidän nuista murretuista, vanhoista väreistä, myös niistä vaaleammista. ja ehdottomasti niistä muutamasta vähän voimakkaammasta. Mutta pastellisävyt, joita välissä esiintyy. yök! :D

  VastaaPoista
 5. Minä(kään) en kauheasti väri- tai muitakaan trendejä seuraa, fiiliksellä edetään. Tosin tuleehan ne trendit elämään kuitenkin sitä kautta, että tarjolla on enimmäkseen trendien mukaisia kankaita, vaatteita ja muita tavaroita. Itse rakastan pahvilaatikkovärejä kesät talvet: harmaata, harmaanlilaa, ruskean sävyjä. Niihin yhdistelen kesällä vaaleampia ja syksyä kohden voimakkaampia ja mausteisempia värejä. Kodin värimaailma ei trendien mukaan elä - aina on värikästä :D

  Nyt näkyy ilahduttavan paljon mainoksissa, katalogeissa ja kauppojen ikkunoissa noiden väripaletin värien lisäksi omaa lemppariani sinapinkeltaista. Siihen tekee syksyn saapuessa mieli kietoutua varsinkin neuleena.

  VastaaPoista
 6. Mä kuljen myös täysin omassa värimaailmassani, sen verran kesä- ja talvivärejä erottelen, että mitkä värit näyttää paremmalta kesällä auringossa tai talven harmaudessa. =)

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails