28.11.2012

* Sehän on possu!Halusin kokeilla Eelle tällaista huppuhuivia. Hupun kankaat on velouria ja fleeceä. Sydän on valkoista heijastinkangasta. Alkuperäinen idea täältä. Lisäsin hupun reunaan resorin jotta siitä saisi hiukan suojaavamman. Tein tämän yhden vakkarihatun kaavaa muokaten. Velour on Fabriinasta ja polarfleece Eurokankaasta. Resori taitaa olla Marimekon. Koko 49-50. Ensin sillä oli korvat mutta siitä tuli ihan possu. Velourin väri ja korvien muoto sen teki. Oli pakko purkaa korvat pois ja tehdä heijastin somisteeksi.

Sitten ajattelin että teen toisenkin. Kankaina Eurokankaasta löydetty ohut roosapohjainen pallofleece ja kanervan värinen joustofrotee. Resori kirppikseltä. Tähän kokeilin Ottobreen teddyhattukaavaa lehdestä 4/03. Kaavan koko on 48 mutta oli samaa kokoa kuin tuo ylempi. Muokkasin hatun alaosan sopivaksi tätä tarkoitusta varten ja lisäsin ensimmäiseen väliin korvat kissalle. Lisäksi kavnsin huiviosaa hiukan. Huiviosan päät on kissan tassumaiset kuten tuossa vaaleanpunaisessakin. Rusettiheijastimen äkkäsin tehdä vasta kun Ee oli lähtenyt päiväkotiin ja jäin juomaan aamuteetä ennen töihin lähtöä. Täytyy kiinnitellä se illalla korvanjuureen. Tykkäsin enemmän kuitenkin tuon vaaleanpunaisen huiviosasta koska se suojaa kaulaa paremmin.. Joten seuraavaan (kyllä ajattelin tehdä vielä ainakin yhden tai kaksi) palautan sen leveyden takaisin. Myös pidin enemmän vaaleanpunaisen hatun kaavasta kuin tästä Ottobreen teddymyssykaavan muokkauksesta.
Pitkähihainen paita Ottobreen peruspaitakaavan slim fit mallilla. Kokona tällaiset mitat: leveys 134 ja pituus 146. Hihassa se peruspaitakaavan suoran mallin hiha josta pituus 140 ja leveys 134. Applikointi velouria. Harmaan jerseyn alkuperää en muista. Resori Eurokankaan.


Merirosvojerseyssa paitaan laitettiin lisää leveyttä. Eli 140/146. Hihan kaava sama kuin pääkallopaidassa muuten paita slim fit mallilla. Resori Marimekon.


Anteeksi taas huonot kuvat, en ole ikinä valoisan aikaan kotona joten alkeellinen kuvaustudioni on keittiön lattialla..

8 kommenttia:

 1. Oo,ompa hauska ja KÄTEVÄ hattukaava! :) Kauniita hattuja :)

  VastaaPoista
 2. Oi, miten valtavan kauniita nuo huppumyssyt ovat! Nuo kissantassut on ihan ykköset, vau :)

  VastaaPoista
 3. ihania nuo pipot! tollasia (tai ylipäänsä jotain pipoja...) tartteis tehdä!

  VastaaPoista
 4. Ihania hattuja <3 pikkusiskolle. Toivottavasti isoveli tykkäsi kivoista paidoista.

  VastaaPoista
 5. I love your version of the hoodie scarf!

  VastaaPoista
 6. Kiitos ideasta! Tyttö tuli juuri päikystä ja sanoi, "Mikään ei lämmitä mun niskaa!"
  Tässä mallissa olis hyvä niskan lämmike samassa, täytyy kokeilla.

  VastaaPoista
 7. Mä olen ihan rakastunut tähän ideaan. Ihania.

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails