9.1.2013

* Ottobre Design 1/13

    
Vuoden ensimmäinen Ottobre oli tullut tänään. Nyt kun talo hiljeni niin syvennyin tutkimaan mitä kevääksi on tarjolla. Kannen kuva ei hirmuisesti houkuttanut ja miten muistelen että jossain vanhemmassa lehdessä oli myös kokkivermeet.. Mutta asiaan.. Muutama mielenkiintoinen kaava löytyi ja yksi ehdottomasti kokeiluun menevä yksityiskohta.

Oleko jo selaillut lehtesi ja mikä sinua viehätti?


Tällaista hihatonta tytön (22. Veruschka koot 104-146) resorikantattua toppimallia etsin viime kesänä. Nyt voin sitten käyttää tätä pohjalla piirtäessäni tytön kesämekkoja. Aina se helpottaa kun on jotain pohjalla..Ihana kevättakkimalli (12. Against the Wind koot 80-116) täytyy kokeilla. Puuvillatakkien tekeminen on kivaa. Olenkin ostanut paljon uusia kankaita nyt ompelemattomana aikana takkeja varten.Tämän aukeaman kummartkin takin näyttävät tosi kivoilta. Tytön (31. Passenger koot 110-146) takin röyhelöt vetoavat minuun täysillä.  Ehkä hihojen hihnat jättäisin pois mutta muuten. Ja pojan (34. Windy Days koot 116-154) malli taas juuri sitä mitä olen etsinytkin Teelle kevättakiksi. Taskuja aarteille ja hupun muoto. Kangas on jo olemassa ja vetoketjutkin.Tässä (7.Tikrutin koot 62-92) huparissa on vaan niin mainio applikointi-idea, eikös olekin?


Tämän Ottobreen mielenkiintoisimpana kohtana pidän lehdessä esiteltyä tapaa tehdä kaula-aukon kanttaus kahdella erillisellä suikaleella. Sitä onkin pakko kokeilla vaikka seuraavaan (35. Special Edition koot 134-170) paitaan.


8 kommenttia:

 1. Mua miellytti jotakuinkin samat. Tuo eka takki on pakko tehdä ja siitä taitaa löytyäkin koot meidän molemmille pojille. :) Samoin tuo pääntienkanttaus miellyttää ja jos mulla ois tyttönen, niin tuo oranssi takki olis ehdottomasti tekolistalla. Lisäksi tykkäsin niistä hassuista leggarityylisistä taskullisista housuista. Ajattelin kokeilla, miltä ne näyttäis tuon oman pojan päällä. Se vaan on tuommonen rotevamman mallinen, niin en tiiä passaako ne sille. Mutta ennakko-odotuksista poiketen lehdessä olikin aika paljon sellasta mikä silmää miellytti.

  VastaaPoista
 2. Mie tykästyin tuohon Against the Wind takkiin ja piirsinkin jo siitä kaavat heti kun lehti tuli :) Ja pari muutakin paidan kaava ko. lehdestä, ja yhdet housut :)

  VastaaPoista
 3. Jaa siinä on tuollainen kaula-aukko -ideakin. Kiva!

  VastaaPoista
 4. Oij, aina mä vannon etten osta uusinta OB:tä mutten kyllä jaksa alkaa itse kuositella eikä mulla lasten peruskaavoja olekaan. Noi takit on kyllä ihan must.

  VastaaPoista
 5. Samoilla linjoilla täälläkin. Yllättävän paljon oli mielenkiintoisia juttuja tällä kertaa. Esittelemiesi lisäksi silmää miellytti huppari, jonka juuri vasta huomasinkin olevan tytöille tehty (39. Patchwork Girl). Minä pojalle tuon tyyppistä jo suunnittelin ja saan kyllä suunnitella edelleenkin...!

  VastaaPoista
 6. Mulle ei lehteä tule, mutta tää houkuttaisi kyllä ostaa...

  VastaaPoista
 7. Puuvillatakki on tosiaan kiva, pitää kokeilla. Uudenlaista paidan kanttausta pitää myös kokeilla. Siitä piirtelinkin jo kaavat. Kun vain jostain löytyisi aikaa ompelulle..

  VastaaPoista
 8. Kiitos sulle taas, kiva lukea mitä muiden silmät on poimineet :) monesti sitä itse hakee vaan tiettyjä juttuja automaattisesti. Mutta aika samoihin osuivat munkin silmät selaillessani uusinta numeroa. Nyt ei ihan niin paljoa napannut kyseisen lehden mallit, mitä parissa aiemmassa numerossa. Tuo Against the Wind on kyllä kivasti reipas! Kuopukselle varmaan menee kevättakkikokeiluun :) Sitten siinä oli joku vanhanaikaisen tyylinen puuvillatunika (en jaksa hakea lehteä, laiska!), jossa ruutukangas oli leikattu vinoon kaarrokkeen osalta, se oli kanssa aivan ihana.

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails