2.2.2013

Kankaaton kuukausi ja teatteria


Olette varmaan huomanneet tässä vuosien varrella että olen aika pahassa kangaskoukussa. Mikä sen tekee sitä en vielä tiedä. Onko se materiaalit, värit ja ideat mitä kankaasta voisi tehdä. En tiedä. Mutta niitä kankaita tulee ostettua aika paljon. 
Aloitimme Facebookin Saumanvara ompeluryhmässä helmikuun ajaksi kankaattoman kuukauden. Eli helmikuun aikana ei saa ostaa muuta kuin heti käyttöön menevää ompelutarviketta ja kangasta. Eli jos ostaa kaappiin ja vaan sen takia kun on niin ihanaa, niin peli on menetetty. Ensimmäinen kankaaton kuukausi oli tasan vuosi sitten. Se meni ihan hyvin ja yhdessä on kivempi purra napsusormenkynsiäkin kuin yksin. 
Myös saa itselleen jotain tavoitettakin luoda, kuten että ompelen tilkut pois tai keskeneräiset tai mitä kukakin. Itse otan tavoitteeksi olla ostamatta mitään helmikuun aikana sekä toivon että ompelisin niistä vanhimmista ekana jotain. Tai pienemmistä. Enempää ei ainakaan saa tulla kun eivät mahdu sitten kaappiin. Varastoni ovat nyt niin kattavat että en oikeasti tarvitse mitään. Ja helpommin löytää uusia väriyhdistelmiä ja tulee niitä kokeiltuakin kun ei voi mennä ja ostaa sitä, tätä ja tuota.

Tule mukaan yhteiseen ostolakkoon ja nappaa kuva blogisi sivupalkkiin.

Vuosi sitten kuvasin kangasvarastotkin. On muuten aika paljon kasvanut. Kauhistutin itseäni taas ja kuvasin varastoa vähän. Liekö itsekseen lisääntyvät tuolla kaapissa vai mikä ihme tässä nyt oikein..  Puuvilloja ja muita kankaita ja tarvikkeita on ihan normaalin ihmisen verran. Nämä joustavat kankaat ovat selkeä heikkouteni. Teippi seinässä on metrin korkeus.

Interlockeja ja jerseytä.Joustofroteita ja veloureita

Sitten työkuulumisia. Vajaa 2vk ensi-iltaan. Jännät paikat menossa. Lavastus koki suuren muutoksen ja sitä kautta myös tarpeisto. Tämänpäiväisessä läpimenossa Aku Ankan pää näytti hyvältä. Tässä muutama kuva valmistusvaiheesta. Pitkät työpäivät ja koko päivän ajattelu vie mhut niin huolella minusta etten pysty edes ajattelemaan ompelemista. Tekolistalla olisi vaikka mitä mutta kun 12 tuntia vääntää tarpeistoa niin ei illalla enää pysty mihinkään luovaan. Facebookin SaVa ompeluryhmän lukeminen ja telkun aivoton tuijottaminen on mitä parhainta terapiaa nyt. 10 kommenttia:

 1. Iiiik! Ihanat kasat väriterapiaa. <3

  Niin ja hyvältä näyttää akun pää. :D

  VastaaPoista
 2. Onpas tää kankaaton kuva hyvä blogissa,kiitos,että sellaisen teit ja että sitä saa lainata.Mulla on nyt se omassa blogissani.

  VastaaPoista
 3. Mäkin tartuin haasteeseen, vielä voisin kuvata omani, näkis sitte kuun lopussa paljonko on huvennut. Sulla on kyllä ihania kankaita! :)

  VastaaPoista
 4. aaaah mitä kankaita!!!! aivan ihanuuksia...mulla on kyllä kans hirmuiset varastot mutta ei ne näytä ollenkaan noin ihanilta.:)

  oon kans välillä ollu tiukkana kankaattomalla...päätän että ompelen vain niistä mitä kotoa löytyy mutta joskus tarttee jotain pientä lisuketta ja sitten saattaa taas tarttua mukaan jotain muutakin sieltä kangaskaupasta.
  todellakin oikeaa väriterapiaa nuo sun kankaat. :)

  VastaaPoista
 5. Voi mitä kangaspinoja, mulle iski kangaskuume tästä hyvästä!!

  VastaaPoista
 6. Voi mitkä ihanant inspiraatiopinot! Noihin kun pääsisi käsiksi. :)

  VastaaPoista
 7. Heh, mulla ei siis ole mitään hätää. Kankaita ei ole noin paljon, läheskään :D Toisaalta - olisi kiva jos olisi :)

  VastaaPoista
 8. oooh, oon kyl kade noista sun kankaista! :D

  VastaaPoista
 9. =) Onpas vain villi pino sinulla kankaita! Nuista on kyllä hyvä yhdistellä vaikka mitä. Mä taidan näyttää kuvat miehelle, niin josko ei ihmettelisi omaa kaappiani enää. =D

  VastaaPoista
 10. Olen joskus törmännyt blogiisi mutten varmaan koskaan kommentoinut. Sulla on IHANIA kankaita ja vielä jälellä metsolan blossom kukka joustista. Voikun ois mullakin:) -Ulla-

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails