30.3.2013

* Kolmen konstin mekko

Een vaatekoko on noin 104/110. Riippuu hiukan valmistajasta ja kaavasta. Tämä mekkokaava yllätti jo ensimmäisellä kerralla kun sitä kokeilin. Nyt tein sillä samalla kaavalla ja koolla taas yhden kokeilun. Mekko on piirretty koossa 92 ja nyt se vaikuttaa siltä että on sopiva leveydeltään. Jätin mekon helmasta kaavanmukaisen suikaleen pois. Tätä tullaan käyttämään legginssien kanssa kesällä sitten. Kangas ei ehkä ihan paras tähän ollut. Tähän sopisi ohuen ohut puuvilla. Jos vielä teen yhen niin siitä tulee myös noin 10-15 cm pidempi. Leveys saa olla kaavan 92 luokkaa.. Eli leveä malli on eikös. Tämän mekon kooksi kuitenkin luokittelisin sen 104 sanoisi kaavalehti mitä tahansa.
Kankaan ja puuvillabrodyyrin alkuperää en muista enää. Puuvillabrodyyristä vielä tein mekkoon frillojen lisäksi sopivan nauhan. Joskin tulin sovittaessa siihen tulokseen että taidan vaihtaa kuminauhan mekon pääntielle. Saa lapsi itsekin mekon päälleen ja pois. Lisäksi hiharöyhelöt asettuu varmasti paremmin.Ja vihdoin sain tehtyä jotain Teellekin jonka hän hyväksyy. Pienestä se on kiinni. Alkuvuonna tilasin Saksasta hyvin poikamaista trikoota. Siitä on paljon suunnitelmia mutta testasin nyt ensin kankaan hyväksynnän pipona. Kaava oma koska haluan vain yhden pitkittäissauman. Koko noin 53. Pipojen tekeminen on sitten hankalaa.. Niistä tulee pannumyssyjä tai vääränkokoisia. Ompelujumalat ovat minua vastaan tässä asiassa.

8 kommenttia:

 1. Nätti mekko, ihanat noi frillat! Mullakin on tää kaava piirrettynä, mutta en ole saanut aikaiseksi vielä kokeiltua. Hyvältä näyttää pipokin :)

  VastaaPoista
 2. Oi tämä mekko on ihan mielettömän söpö!!! ja pipojen teko on hankala, sen takia ostan ne kaupasta;( hyvä että poika tykkää, se on pääasia se!

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunis mekko ja myötäelän tuossa pipoasiassa, ei ole kauaakaan, kun vannoin etten tee enää pipoja... :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis mekko, erittäin söötin mallinen!

  VastaaPoista
 5. Hempeä mekkonen. miten nuo hihat tehdään? Onko tavallaan siis irtonaiset ja nauha sitoo yhteen?

  Pipon ompelu on vaikeaa ;)

  VastaaPoista
 6. Nätti mekko. :) Itse oon tehny pari mekkoa tällä kaavalla, lahjaksi molemmat. Hyvä kun muistuttelit tästä kaavasta. Pitäisikin tehä Pirpanalle tällä kaavalla kesäksi oma mekkonen. :)

  VastaaPoista
 7. mekko on kaunis kyllä ja pipakin on ihan pidettävä - ei ne kauppojen pipatkaan aina kokoansa vastaa!

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails