16.3.2013

* Ompele jotain äkkiä


En Kässää- blogin Hanna toi hauskan idean Facebookin ompeluryhmäämme Saumanvaraan. Sellaisen Project Runway-tyyppisen "ommellaan kaikki jotain yhtäaikaa 1½ tuntia"-tapahtuman. Aika ja päivä päätettiin aika nopsaan seuraavan päivän iltaan kun lapset on nukkumassa ja säännöt olivat näin: valmiina saa olla kaava, idea ja tarvikkeet. Kankaan/kankaiden pitää olla koskemattomat.
 Kuvasin kankaani mitä ajattelin että käytän. Ihan en ollut varma että kumpaa resoria laitan. Sen osaan nähdä vasta kun vaate on koottu, joten laitoin kummatkin. Kangasta sai lisätä ompelun aikana ja tarvikkeita kuten vetoketju, nappeja jne mutta esim valmiiksi tehdyt frillat ja taskut eivät olleet sallittuja.

Minä olen hidas ompelija. Olen hidas kaikessa missä tarvitaan vähääkään miettimistä ja suunnittelua. Haluan pyöritellä kaikkia vaihtoehtoja. Joten mulla oli frilla ja kaula-aukon kaksoisneulatikki laittamatta kun haasteen aika loppui. Sain kuitenkin valmiiksi noin 1½tuntia myöhemmin. Tai no niin valmiiksi kuin vaan voi sillä mun tyhmästä koneesta katkesi neulankiristysruuvi tangon sisään ja kaksoisneula jäi siihen nyt paikoilleen. Piti kaivaa vanha metallikone naftaliinista ja virittää se lattialle ja ommella helmafrilla sillä kiinni. Että ei enää yöllä jaksanut rueta.. Olisin nimittäin halunnut tehdä vielä siitä pinkista jesrseystä rusetin mekkoon. Lisään sen vielä koska sitä se tarvitsee kunhan kone on käynyt huollossa, taas.


Ruudullinen jersey Selialta ja ribbiresori tuli Noshin paketista. Kaavan pohjana aina yhtä ihana Hoops Ottobreestä koossa 110/116. Muokkasin siitä mekon laittamalla leveän helmafrillan. Olin viime kesänä tehnytkin yhden tällaisen Hoops muokkauksen mutta pienemmässä koossa.

Edit: tässä vielä mekko rusetin kanssa eli ihan valmiina.


10 kommenttia:

 1. Nätti mekko ja ihanan kesäinen kuva :)

  VastaaPoista
 2. i like it :) Mahtava ja tylsäähän se olisi jos kaikki olisivat samanlaisia. itse taas kuulun siihen kastiin, joka menee tunteella. Kasa kankaita ja katsotaan mitä tulee on mottoni.

  VastaaPoista
 3. Voih! Kaunis mekkonen. Ja on kyläl hieno idea tuo yhtäaikaa ompelu.

  VastaaPoista
 4. Kaunis mekko ihanissa väreissä. Helmäröyhelö sopii erittäin hyvin kokonaisuuteen. Upeita vaatteita olet ommellut, jäinpä lukijaksesi:).

  VastaaPoista
 5. Hieno! 1,5 tunnin ompeluhaaste kuulostaa hauskalta!

  VastaaPoista
 6. Kaunis tämäkin Hoops mekkonen!

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails