8.4.2013

* Ihailen kankaita etäältä hiljaa

Olen viettänyt nyt monet illat etsimällä sopivia kankaita blogin arvontapalkintoihin. Kun on visio niin ei voi mitään. Ensin yritin kovasti Suomen kamaralta löytää. Ei, ei vaan löydy. Voi nyyh. Jäin miettimään miksi (voih,miksi..) Suomesta ei voi ostaa näitä minulle uusia tuttavuuksia kuten Alexander Henryä, Robert Kaufmania, Sarah Wattsia ja monia monia muita.

 Postikulut jenkeistä on ihan älyttömiä. Jaardille, joka on noin 90cm kangasta, jonka leveys on joku 110cm, maksaa yli 10euroa. Ja joka neliö lisää hintaa liki samanverran. Kaksi neliötä puuvillaa saa taitettua aika pieneen kirjeeseen mennen tullen. Mikä ihme siinä voi maksaa niin paljon? Ja sitten jos huono tuuri käy se kaksi neliötä jää tulliin ja siitä sitten maksaa vielä lisää.. Ankeus.

Euroopan sisältä tilattaessa ei tarvii maksaa tulleja. Se on ihan hyvä. Mutta postikulut on kuitenkin aika paljon Englannistakin. Lisäksi useat kankaat myydään fat quarter-paloina eli puolikkaasta jaardista puolet. Eli noin 45cm korkeus ja mitä nyt aina kankaan leveys voikaan olla. Esimerkiksi sen 55cm. Yhdelle palalle on pistetty hintaa sitten kuitenkin sen 4-5e.. (+ postikulut) Myöskään kaikki herkut eivät rantaudu yksinkertaisesti euroopan kamaralle.

Pakko laittaa tähän vielä mitä kaikkea löysin joiden perään jään itkemään. Ja sanottakoon vielä että tarpeeni olisi yhden jaardin verran mutta kaikki löytämäni ei kyllä siis sopisi tähän projektiin. Ja mitään ideaa minulla ei näille heti kyllä olisikaan mutta..

Ja samaan syssyyn lisäsin kaksi uutta ihanaa kangaskauppaa Englannista tuonne Materiaalit löytyy-osioon.
M is for Make   ja   Plush Addict.
Etsimäni kangas voisi löytyä jommasta kummasta jos joku jakaisin postikulut kanssani..

Jay McCarrollin Los Angeles uptown osana City Center kokoelmaa Free Spiritille.Alexander Henryn Zahara Africa kokoelmasta. Zeepran pää on noin 19cm. Mustavalkoisenakin näin tämän.Laurie Wisbrunin "Modern Whimsy Goose" Robert Kaufmanille.Vanessa Christensonin "Simply Color" kokoelmasta Modalle.


Michael Millerin "Glass Tiles Sherbet"


 Alexander Henryn "Golden Garden". Näitä oli mustana, punaisena, harmaana, vihertävänä myös.


 Etsuko Furuyan "Buck" Decoro Echino kokoelmasta. Näitä on myös monessa värissä. Pinkki oli mun suosikki. Eläimen pään korkeus on noin 6,4 cm.


 Alexander Henryn Monkey's Bizness - Pirate Island - Blue. Muistelin nähneeni jossain kuvassa mittanauhan ja tämä oli isoa printtiä.Caleb Grayn "Fire Hydrants In Adventure" osana Pet Park kokoelmaa Robert Kaufmanille. Palopostin korkeus on noin 2cm.Sarah Wattsin Timber and Leaf kokoelmasta Brush Bear Ivory Blend Fabricsille. Sarah Wattsin Timber and Leaf kokoelmasta Fox Portrait Brown Blend Fabricsille. Tätä oli myös keltaisena.Ja muut Timber and Leaf kokoelman kankaat olivat myöskin aivan ihania. Ottaisin heti kaikki mun kaappiin asumaan.


 Heather Rossin Nursery Versery kokoelmasta Itsy Bitsy Spider Kokkalle. Näitä oli myös eri väreillä.

20 kommenttia:

 1. Ihania kankaita! Itse olen tilannut Etsystä niin, että olen etsinyt ne kaikkein pienimmät postikulut. Puuvillakankaat tulee mukavasti kirjekuoressa suoraan postilaatikkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eikö ookki. etsystä mäkin olen tilannut.. ja nytkin löytyisi etsystä.. mutta se mistä ne ihanuudet lähtisi matkaan on (yllätysyllätys) jenkeistä..

   Poista
 2. Oletko noita Free Spirittejä Lahdesta Wexleriltä? Jostain muistan lukeneeni, et heillä olis näitä laajemmaltikin. Royal-tuotteella olen jokusen myös nähnyt.
  Tuota Merirosvokuvioista saatoin minäkin jollain kaupalla myynnissä nähdä, mutta saatan kyllä sekoittaa tuon Naperonutun Aarrekartta trikooseen...
  Nappaisko Huvikangas? Heillä on ihania puuvilloja monesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wexler olisi kyllä käymisenarvoinen.. En vaan pysty irtaantumaan toiseen kaupunkiin etsimään tuota kangasta. Mutta siellä joskus kyllä haluaisin käydä. Tuota merirosvoa ei saa suomesta ollenkaan. kaikenlaisia merirosvoja on kyllä mutta juuri tuota ei.
   Ja huvikankaankin olen käynyt läpi, samoin monet muutkin kangaskaupat suomessa. Suomi on sellainen hassu maa että näitä yllämainittuja kankaita ei vaan saa täältä. Vasta viime vuosina on alkanut saamaan erilaisia joustavia kankaita vasta. Aikaisemmin sekin rajoittui raitaan, palloon ja yksiväriseen.
   Mutta kiitos vinkeistä..

   Poista
 3. voi nyyhkis. ihania kankaita. kelpais kyllä mullekin. itse en ole eläissäni ulkomailta tilannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sanos muuta. mäkin olen tilannut vain ruotsista ja kerran pari koreasta.. mutta nyt vakavasti harkitsen tilaamista jenkeistä ja englannista.

   Poista
 4. Seurailen blogiasi ihan säännöllisesti, mutta harvemmin mitään kommentoin, tähän halusin kuitenkin kommentoida.

  Olet ihan oikeassa nuo postikulut on ihan poskettomat (rahtikuluista puhumattakaan), itsekin olen sen joutunut useampaan otteeseen toteamaan.

  Mutta mitäs jos ruvettaisiinkin suosimaan kotimaista?

  Lyön tässä varmaan taas vaan pään seinään :) mutta yritän kuitenkin eli...

  Yritän rakentaa uutta palvelua vaate-, tekstiili- ja kuosisuunnittelun ympärille, yhdessä siskoni kanssa, ja otan mielelläni vastaan ehdotuksia ja ideoita siitä, millaisia kuoseja ihmiset toivovat - en silti takaa että kaikki ehdotukset ja ideat tulevat välttämättä toteutetuiksi.

  Lyhykäisyydessään valmistajat (esim. tekstiili yms.) voivat ostaa palvelun kautta kivoja ja edullisia suomalaisia kuoseja ja printtejä, joita voivat käyttää omassa tuotannossaan.

  Tässä tarjoutuu siis nyt yksi mahdollisuus päästä vaikuttamaan siihen, mitä valmistajille tarjotaan ja sitä kautta vaikuttaa myös omiin ostomahdollisuuksiinsa.

  Ja tämä oli tarkoitettu ensisijaisesti lohdutukseksi ja lieventämään kangastarjontaan liittyvää harmistusta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse kommentista. Olisi ihanaa jos nuita ylläolevia ja muita ihanuuksia saisikin Suomesta. Suomesta jo löytyy paljon kauppoja jossa mm tilkkupuuvilloja mutta ne ovat hyvin synkkiä sävyiltään ja tylsiä ja vanhanaikaisia aiheiltaan. Itse kaipaan sitä mitä maailmalla liikkuu ja huono on huomata että Suomi on hidas tässä suhteessa. Meille tuli vasta muutama vuosi sitten (kuten jo totesin tuolla aikaisemmassa vastauksessani) kuviotrikoot siinä mittapuussa mitä ne nyt ovat. Eli ei pelkkää puolen sentin kokoista nallea vaaleansinisellä taustalla jne..

   Mutta suosisin kotimaista jos meillä olisi jotain mitä suosia. :)

   Poista
 5. Mä olen tilannut saksasta http://volksfaden.de/new/en/ ja amerikasta https://www.superbuzzy.com/shop/. Onhan ne postikulut isoja, mutta kun laskee taloudellisesti, kuinka paljon saa maksimissaan pakettiin kangasta, niin ei ne sitten per kangas ole niin isot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oo.. mullon tuo volksfaden ollut ylhäällä (jopa tuolla materiaalit löytyy-sivulla) pitkään mutta olen tosiaan unohtanut koko kaupan.. kiitos muistutuksesta.

   Poista
 6. Mä olen ostanut jotain kauffmanin kankaita muistaakseni perhonen korvalehdellä kaupasta!

  VastaaPoista
 7. Ebaysta löytyy noita kankaita useimpia (tai on ainakin löytynyt), siellä jos myyntiartikkeli on fat quater niin myyjälle s-postia lähettämällä voi tilata useimmilta myös metreissä. Eli pakalla ne myyjillä monesti on ihan normaalisti ja myynnin mukaan leikkaavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voih, npääni on ihan sekaisin tuosta frumble-kaupasta. kiitos linkistä.

   Poista
 8. olen itse miettinyt samaa vuoden päivät! Tilasin vielä viime vuonna jenkeistä, mutta nyt kun laskivat alvin ja tullirajaa, niin sekin on jäänyt. Olen yrittänyt löytää näitä kankaita jostain EU-maassa olevasta kaupasta, jotta edes tullilta välttyisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuo M is for make , Plush Addict ja Frumble ovat brittikauppoja. Siellä oli minusta kivoja. M-kaupasta tilattiinkin jo ja Frumble ja ja Plush molemmat pitää vielä kokeilla.

   Poista
 9. Vuodenvaihteessa olivat aika tarkkoja sen tullin/alvin kanssa, kaikki tunyui jäävän. Nyt on tullut paremmin ns.läpi. Jopa reilun yhdeksänkympin arvoinen satsi ja siinä tosiaan tilkkuvahvuista puuvillaa reilut kymmenen jaardia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oho. me tilattiin nyt parin kaverin kanssa tuolta M is for make-kaupasta puuvillaa.

   Poista
 10. Joku täällä kaipaili päästä käsiksi Wexlerin puuvillavalikoimaan. Ovat nyt avanneet myös nettikaupan osoitteessa www.kangaskauppawexler.com Puuvilloja ainakin löytyy reilusti.

  VastaaPoista
 11. Ei ne postikulut aina poskettomia ole, monesta jenkkikaupasta saa noin 23 dollarin postikuluilla yhdeksän jaardia tilkkukangasta. Monessa brittikaupassa postikulut on samat, mutta kankaan hinta tuplat... Kannattaa silti välttää firmoja, jotka käyttävät UPS kuljetusta, UPS veloitta tullauksen tekemisestä aika reilusti palvelumaksua, vaikka tekisit tullauksen itse. Palvelumaksu UPS:llä helposti tuplaa tullauskulut.

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails