22.9.2013

* Mulla on pihtipulma

Aikaisemmin viikolla kävin yhessä harrastusalan erikoisliikkeessä, Hobby Pointissa ja pyysin saada pihdit joilla puristetaan kukkaronkehyksiä. Kassan vieressä oli pihdit, joiden lapussa luki ihan erikseen että kukkaronkehysten puristamiseen. Ihmettelin kovasti koska pihdit olivat terävät, aika pienillä leuoilla ja näyttivät enemmän leikkureilta. Sanoin kiitos ei ja kysyin että eikö olisi sellaisia missä on jonkinlainen taltta pää ja ehkä joku muovitus? Ei ollut. Kävelin toiseen harrasteliikkeeseen, Sinelliin. Siellä tarjottiin näitä samoja pihtejä ja taas ihmettelin kassalla että miten nää voi olla siihen tarkoitettu koska nämä näyttääkin tosi teräviltä. Kassalla vakuuteltiin että siihen ne on. Pihdit maksoivat 5,90 joten aattelin että no, kokeillaan. Ja onneksi kokeilin ensin pelkkään nahanpalaan koska nehän, napsista vaan, meni kaksinkertaisesta nahasta läpi kuin voita vaan. Olisi menneet varmaan myös siitä kankaastakin. Onhan ne leikkurit että en yhtään ihmettele. Mutta kun minä en halunnut leikureita vaan pihdit. Kassakuitissa lukee puristuspihdit ja työkalun paketissa end cutter. Käyn nämä palauttamassa kyllä heti maanantaina koska minulle on myyty väärä tuote.


Mutta tämän suuren vääryyden kertominen ei ollut se juttu vaan se että pyydän nyt lukijoiltani apua. Mistä löydän kukkaronkehyksien puristamiseen tarkoitetut pihdit? Kehyskukkaroita varmaan puristellaan paljonkin mutta mistä pihdit? En halua niitä teipattuja, tuunattuja versioita vaan ihan työkalun. Joku sanoi että Karnaluksista löytyisi mutta millä nimellä ne siellä olisi? Siis sellaisen jossa on taltta pää ja muovitus.

*** 
 Nii ja tein kaksi pipoa joissa on trikoona Käpyseltä ostettua ihanaa violettia ja heijastinapplikoinnit. Heijastimen taakse siis piirsin kuvion ja kiinnitin sen kankaan nurjalle nuppineuloilla ja sen jälkeen ompelin suoralla, lyhyellä tikillä, piirtoviivaa seuraten. Sitten leikkasin trikoon läheltä tikkiä, kuvion sisäpuolelta, pois. Pääskynen on kuvattu sivusta joten sen pää tulee eteenpäin. Kissa taas suoraan edestä.7 kommenttia:

 1. Katsopas Hopeasavi niminen firma ja hae heidän sivuiltaan nimellä lattapihdit, en osaa tällä tapletilla copy pastettaa... :) nuo siun ostamat taitaa olla kärkileikkurit.

  VastaaPoista
 2. Tämä tieto helpottaa minuakin, olen nimittäin nyt laittanut paksun nyörin kankaan reunaan ja tunkenut ne yhdessä leukojen sisään. Eipä ole sitten tarvinnut puristella väärillä työkaluilla leukoja rumiksi.

  VastaaPoista
 3. Olen käyttänyt onnistuneesti "papukaijapihtejä" (en tiedä oikeaa nimeä, ulkonäkö muistuttaa papukaijan päätä ja nokkaa..) ja lukon ja pihtien välissä suojana nahkapalaa.

  VastaaPoista
 4. Jos löydät pihdit niin postaa isolla otsikko niin minäkin hoksaan semmoiset hankkia! Mula on meinaa liki tuollaiset kuin kuvassasi ja niistä isäntä hioi tuota kärkeä tylsemmäksi, sitten siinä on päällä viel paksua nahkaa (pala vanhasta vyöstä) ja päällä vielä ilmastointiteippiä pehmentämässä. Muuten toimivat ihan jees, mutta se ilmastointiteippi tuppaa kulumaan ja siitä jää liimajälkiä kehyksiin (noh sen saa pyyhkimällä mut se liima tuppaa olemaan puristettaessa liukasta ja pihdit lipsuu)

  VastaaPoista
 5. NäitÄ ???

  http://www.byggmax.com/fi-fi/rakennustarvikkeet/tyokalut-ja-kaytto/kasityokalut/pihdit/28084/papukaijapihdit

  VastaaPoista
 6. http://www.biltema.fi/ProductImages/12/large/12-1058_l.jpg

  Tämmösiä mä oon metsästänyt, mutta viime viikolla ei meidän Biltemassa ollut kuin jättisuuria näitä

  VastaaPoista
 7. Mun kaverilla oli tuon näköiset kuin sulla. Oli virittänyt halkaistua sähköjohtoa noiden kärkien suojaksi, niin oli ihan näppärä väline kehyksen laittoon. :)

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails