17.9.2013

* Sokerikallot on luotuja juoksemaanKäpysen uusimmasta luomujoustocollegesta inspiroituneena tein Teelle hupparin. Ajattelin ensin kokeilla hupparia joka vaan vedetään pään yli ja ei ole vetoketjua. Poika kuitenkin halusi hupparin vetoketjulla joten piti etsiä uusi kaava.


Tämä kaava on Born To Run Ottobreen numerosta 4/12. Kaavan koko on 140. Vertasin kaavaa Teelle sopivaan, valmiiseen 140 koon huppariin, ensin ja päätin tehdä ihan sellaisenaan. Selkään applikoin isompana sokerikallon. Applikointi on elastaanitrikoota ja muokkasin kuvaa vähän symmetrisemmäksi ja myös niin että otsassa olleen tulppaanimuodon vaihdoin pariin pisaramuotoon..

Hupun vuori on sitten sitä itseään eli Käpysen Sokerikalloa. Musta joustocollari on Marimekolta. Musta resori Ikasyriltä. Vetoketjujen alkuperää en muista. Tehosteena siellä täällä on samaa limeä trikoota mitä on kallossa. Mm taskupusseissa ja hupun nauhan reijissä sekä vetoketjun alun listassa.
Suunnitelmissa on vielä applikoida pieni kallo eteen alas sinne helmaresorin päälle osittain mutta varmistan pojalta vielä paikan sille.


En ole applikoinut pitkään aikaan. Tai no se Lastenklinikan dinolaukun silmät tein. Mutta muuten en. Ei vaan jaksa. Maalaaminen ja painojutut ja sellaiset enemmän kiinnostaa. Piirtäminen rules.

31 kommenttia:

 1. Upea! Mä niin pidän täällä peukkuja, että Tee tykkää. Ihailen erityisesti noita nauha-aukkoja.

  VastaaPoista
 2. Mahtava huppari. Mäkin haluun ;)

  VastaaPoista
 3. Uijui, vaude, tää on kyl makee! :)

  VastaaPoista
 4. Hieno huppari, siistit yksityiskohdat!

  VastaaPoista
 5. Siis tää on niin uskomattoman hieno!!!

  VastaaPoista
 6. Aivan mielettömän upee ja ihan miljoonia yksityiskohtia joiden nysvääminen söis mulla hermoja :)

  VastaaPoista
 7. I-ha-na. Aivan ihana! Vaikka en siis yhtään tykkää pääkalloista missään muodossa, mutta tää on vaan niiiiin hieno! Eritoten ompelujälki, voi huoh! oot taitava!

  VastaaPoista
 8. Mainio! Tuo aplikoitu kallo on kyllä tosi kiva, semmonen dia de los muertos -henkinen.

  VastaaPoista
 9. On kyllä mahtava huppari! Upea ja taitavasti tehty. Vaikka en pääkalloille lämpiäkään niin tämä on huippu hieno! :-)

  VastaaPoista
 10. Mielettömän upea huppari!!

  VastaaPoista
 11. Tosi siisti! Vaikken pääkalloista yhtään tykkääkkään...

  VastaaPoista
 12. Onpa hieno! Mun mielestä tuo pääkallokangas on ihan kamalaa, mutta tää huppari on todella makea.

  VastaaPoista
 13. Tosi hieno huppari.

  Minulla vaan pahasti pistävät silmään nuo kiristysnyörit lastenvaatteessa. Älä siis pahastu, mutta minun on pakko huomauttaa asiasta ja mikäli nuo ovat olleet myös tuossa Ottobreen mallissa niin postia kannattaa laittaa myös Ottobreelle. Toivottavasti joku on jo asiasta heitä huomauttanut, koska kyseessä on viime vuoden lehti.

  "Standardin SFS-EN 14682 mukaan 7-vuotiaille ja sitä nuoremmille sekä 134 cm pituisille ja sitä lyhyemmille lapsille tarkoitetuissa vaatteissa ei saa olla nauhoja tai kiristysnyörejä hupussa tai pään alueella lainkaan. Standardi kieltää myös tällaisten vaatteiden valmistamisen ja myymisen."

  Ymmärrän kyllä, että tämä kyseinen huppari jonka olet tehnyt on kokoa 140 cm, ja siten tavallaan tuon linjauksen ulkopuolella, mutta aina kun kyseessä on lastenvaate, olipa koko mikä hyvänsä, kannattaa kiristysnyörien käyttöä pään ja kaulan alueella lastenvaatteissa välttää ja jättää ne mieluummin pois kuin käyttää niitä - olipa kyseessä sitten ostovaate tai itse ommeltu vaate.

  Lisää tietoa löytyy mm. Tukesin sivuilta tai googlettamalla "Nyörit lastenvaatteissa"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Krisse, kiitos viestistäsi. Muistan joskus lukeneeni nuista nyöreistä mutten kyllä yhtään tajunnut koska kaavassa oli nuo kanssa. Kaavat on tuossa 134-170. Mutta meillä on kyllä pojalla muitakin, ihan kaupan huppareita joissa on nuo nyörit. Tosin nekin on kokoa 140 tai yli.
   Täytyy miettiä tarkemmin seuraavan hupparin kohdalla että miten ratkaisen hupun kiristyksen koska tämä kaava on tosi hyvä meille ja "tilauksia" on tullut jo seuraaviin.

   Poista
  2. Entäs jos laittaa ne stopparit nyörien päihin, eikä solmi? Vai onko nylri itsessään jo paha. :)

   Poista
 14. Juup, eipä mitään. Lähinnähän tuo koskee nimenomaan noita alle 134 cm lapsia. :) Nyörit on aikanaan päädytty kieltämään siksi, kun niiden kanssa on tullut lasten leikeissä vahinkoja, joista osa on päättynyt onnellisesti ja toiset taas erittäin surullisesti.

  Toinen homma on noi kiinteät huput lastenvaatteissa, mutta niistä en ryhdy tässä pauhaamaan, koska liittyvät enemmän ulkovaatetukseen. Sorry, oon kauhee "turvallisuuspoliisi". ;)

  Tykkään blogistasi paljon, olet tosi taitava maalaamaan ja tuo hupparin applikaatiokin on upea.


  VastaaPoista
 15. No huh huh. kyllä maailma on toisille pelkkiä vaaranpaikkoja. kotiin on moni kuollut sanoisin.. Mut siis ihana blogi sulla ja mahtavia ja idearikkaita juttuja nauhoineen ja huppuineen kaikkineen!

  VastaaPoista
 16. GREAT! love it. Greetings sending Nicole

  VastaaPoista
 17. Mahtava huppari!! Todella siistiä työtä viimeistä yksityiskohaa myöten.

  VastaaPoista
 18. Hei! Hieno huppari! Miten teit nuo nyörinreiät väripilkahduksineen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos. nyörin reijät on tehty samalla tavalla kuin taskut. Eli ensin on ommeltu palanen trikoota oikealle puolen. sitten olen leikannut kummankin kankaan läpi reijän ja kääntänyt palasen nurjalle aukosta ja sen jälkeen tikannut päältä.

   Poista

Related Posts with Thumbnails