9.10.2013

* Farkkutoppatakki


Muistatteko edellisen syksytakin? Sen oranssin jossa perhosia. Sen takin kangas meni parin käytön jälkeen kauheeseen kuntoon joten otin ja purin takin osiin. Heitin huonon kankaan roskiin ja leikkasin mustanruskeasta joustofarkusta uuden päällisen. Edellisessä takissa ollut harmaa tikkivuori kärsi vähän purkamisesta joten tein uuden ohuen päällisen kauniin roosasta vuorikankaasta vanhan päälle. Vanhasta takista tuli myös resorit ja vetoketju käyttöön. Ompelin vuoren selkään Viljamin Puodin hattarakekkeripuuvillasta palasen ja somistin pitsillä. Samaa pitsiä sai ripustuslenkkikin joka on satiininauhaa.


Koko takissa n 110 mutta seuraava pitää tehdä jo yhtä kokoa isompana selkeesti ja voisin vielä vähän kaventaa helmaan päin tätä. Hihat ja kainalo-osasto pitää myös tarkastaa. Lisäsin lämpöä ompelemalla vanhaan harmaaseen tikkivuoreen etu- ja takakappaleelle villavatiinia roosan ohuen vuoren alle. Taskut löytyy sivusaumassa joissa on samaa roosan sävyä mitä hattarakekkeripuuvillassa. Helmaan laitoin myös nurjalle satiininauhan käänteeseen ja ompelin käsin sen ettei tullut oikealle puolen tikkauksia. Toivon että kangas kestää liestymättä edes tämän syksyn.Tuin myös taskuja kiinnittämällä pienet Kam-nepit kummankin taskun alasauman kohdalle. Tähän saa kiinnitettyä kivasti heijastimet jotka seuraavana on ompelupöydällä. On niin hyvä mieli sillä olen tosi tyytyväinen takkiin.

Neiti Ee mennä viipotti koko päivän kaupungilla tämä takki päällä ja se istuu todella hyvin päälle ja on juuri tähän lämpötilaan sopiva.


16 kommenttia:

 1. Oi, miten hieno! Toi neppari onkin mainio idea, pitää laittaa se korvan taakse.

  VastaaPoista
 2. Tää on tosi kaunis takki! <3 Wau!

  VastaaPoista
 3. Kaunis takki ja henkilökohtaisesti tykkään tästä enemmän kuin alkuperäisestä. =)

  VastaaPoista
 4. tosi kiva! ja tuo neppi + heijastin ;)

  VastaaPoista
 5. Tosi hieno takki ja hyvä idea tuo neppikiinnitys heijastimelle.

  VastaaPoista
 6. Ihana! Ja niin kivoja pieniä yksityiskohtia. Mun lemppari on tuo kuva vuorin selkäkappaleessa. :)

  VastaaPoista
 7. Tosi kaunis! Mahtoi ottaa päähän, että ekan takin kangas olikin huonolaatuista. Kun nuin ison vaivan näkee... Vaan nyt on kyllä hieno päällepantava!

  VastaaPoista
 8. Onpas tää suloinen! Ja neppari-idea on tosi hyvä :)

  VastaaPoista
 9. Tyylikäs! Oli se perhostakkikin tosi hieno, mutta tää on kyllä mun mielestä vielä hienompi.

  VastaaPoista
 10. Ihanan rauhallinen ja varma takki, ja nuo yksityiskohdat! Todella kaunis.

  VastaaPoista
 11. Ihana! Voi mulla olis myös hyvin marinoitunutta joustofarkkua ja tyttö, jonka takki meni just rikki... Ihana tuo neppari-heijastin idea :)

  VastaaPoista
 12. ihana on,yksityiskohtia myöten!

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails