1.12.2013

* Hamajoulukalenteri 1. päiväHamahelmet ovat pieniä polyeteenimuovisia putkenpalasia, joita asettelemalla erilaisille taustoille saa tehtyä kaikenlaisia kuvioita. Helmet sulatetaan yhteen asettelun jälkeen silittämällä leivinpaperin läpi. Hamahelmiä voi sulattaa myös uunissa muotin sisällä.
Ensimmäinen hamahelmimuisto on jostain lapsuudesta. Ehkä koulusta. Niitä liimattiin erikeeperillä paperille ja annettiin äitienpäivälahjaksi. En ole koskaan tajunnut mikä siinä on niin kiehtovaa. Ennenkuin nyt. Nappasin Ikeareissulla pari pakettia pohjia ja ison purkin Hamahelmiä lapsille nyprättäväksi. Ja arvatkaa kuka niitä sitten tekee.

Koska löysin paljon toteutettavia kuvioita ja ohjeet omien kuvioiden tekemiseen niin päätin tehdä Unikuun terapiahuoneen historian ensimmäisen joulukalenterin aiheella Hamahelmet.

Aloitin hyvin kokeilevasti ja vaatimattomasti Hello Kittyllä ja Pacmanin haamuilla sekä viiksillä. Sekä muilla hassutuksilla. Vasemman raunan kaksi on lasten tekemiä. Olen ylpeä heistä että jaksoivat valmistaa nuo. Hama helmet eivät pysy kovin hyvin pohjissaan ja pienen sormet eivät ole kovin vakaat.
Hello Kittyni tein tästä muokaten. Nenässä on tyhmästi kolme palaa ja se ei ole keskellä. Jätin siis yhden pois.

5 kommenttia:

 1. Hamahelmet ovat meidän lapsistakin niin hauskoja ja koukuttavia, että he tekevät niitä jatkuvasti. Villitys on jatkunut jo yli vuoden. Vilkas 4-vuotias poikanikin saattaa toista tuntia näprätä helmien parissa. Lastenhuoneen seinälle olemme rakentaneet oikein "Hamamaailman". Eiliset tuotokset juuri kuvasin blogiinkin, kun niitä pajunoksiin ripustelin kuin pääsiäiskoristeita konsanaan. :)

  VastaaPoista
 2. Kivaa :) Pitäisköhän mulla kaivaa purkki kaapista ja innostaa muksut tekemään taas. Meillä on jaksaneet tehdä aika pitkään alkaen 2-3v :) Tosi kehittävää näiden näpräys.

  VastaaPoista
 3. Ne aidot Hamat on jykevämpiä kuin Ikean, mutta enimmäkseen Ikean helmiä meilläkin käytetään. Minä teen kans just noita itseä miellyttäviä kuvioita.

  VastaaPoista
 4. Nää on kyllä ihania! Mullakin noita lapsuudessa oli kun äiti oli kuullut niitten olevan kivoja. Mutta me pujoteltiin niitä lankaan kun kukaan ei ollut sitten kertonut mitään alustoista ja silityksestä. Hauskoja niinkin. Omat lapsukaiset tuottavat taideteoksia päiväkodissa, anoppilassa ja kotona. Meillä nämä päätyvät joulu(muovi)kuusen oksille, Super Mario -sienet, merihevoset ja lumihiutaleet sulassa sovussa :)

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails