12.12.2013

* Hamajoulukalenteri 12. päiväVihdoin sain haettua täydennystä. BR Toysissa on tarjous jossa 5 pussia maksaa 6 euroa. Ja nyt on muuten postikulutarjouskin siellä. Yhdessä pussissa on 1000 helmeä. Samalla ostin vielä isompia alustoja. Nyt on vähän lisää värejä mutta jäin kaipaamaan niitä pimeässä hohtavia. Ja paria muutakin väriä.
Tein havainnon miten Ikean helmet ja oikeat Hama-helmet eroaa toisitaan. Neliöalustassa ainakin oli tuollaiset kolot jotta niitä voi yhdistää.
Löysin myös hiukan Hamahistoriaa.

Ensimmäiset Hama-helmet tuli markkinoille vuonna 1971. Menestys oli niin suuri että helmet syrjäyttivät tehtaassa aikaisemmin valmistetut pillien tuotannon. Nykyään valtaosa Malte Haaning Plastic tehtaan liikevaihdosta koostuu Midi-helmien tuotannosta. Muita kokoja ovat Mini ja Maxi.

Nimi HAMA rekisteröitiin tavaramerkiksi 1984 ja nimi koostuu tehtaan omistajan etu- ja sukunimen kahdesta ensimmäisestä kirjaimesta. Yritys sijaitsee edelleen Pohjois-Tanskassa missä kaikki Hama-tuotteet valmistetaan.
Tein Een hevosille joulukuusen. Katsoin mallia netistä löytämistäni kuvista. Yksikään ei ollut suoraan sellainen kiva, joten piti taas vähän soveltaa. Myös tein tällaisen ötökän ja liimasin sen luonnoskirjani kanteen Aralditellä.5 kommenttia:

 1. tuo hyönteinen luonnoskirjassa, wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos. minusta se oli jotenkin täysin sopiva tuohon kirjaan :)

   Poista
 2. Sitäpä olen tässä miettinyt, että voikohan näitä hamahelmeilyjä tehdä ilman alustaa? Siis jos olis ihan supertarkka ja -varovainen ja tekisi tietenkin suoraan silityspaikalle ja... Vai lieneekö ihan mahdotonta saada ne oikealle etäisyydelle toisistaan ilman alustaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voisi olla varmaan mahdollista. nää kuitenkin tuntuu olevan helppoja kaatuilemaan jopa tuossa alustassaan jos vähän sormilla sohii. jotain pientä voisi varmaan saada tehtyä.

   Poista
  2. http://www.pinterest.com/pin/3659243421003040/

   löysin pinterestistä kuvan jossa ei ole käytetty alustaa.

   Poista

Related Posts with Thumbnails