2.12.2013

* Hamajoulukalenteri 2. päivä

Hullu Hamahelminainen täällä hei!

 Tänään mieskin innostui. Hän taiteili Ikean valikoimista Ultima pelin yhden pikselihahmon. Selkeästi tarvitsemme laajemman värivalikoiman koska hahmossa ei nyt ole oikeita värejä. Eikä myöskään minun timantissa. Ee yritti tehdä taas sydäntä muttei jaksanut loppuun useista yrityksistä huolimatta mutta Hamahelmimieheksi itseään tituuleerannut Tee teki kaksi hahmoa.

Itse kaipaan myös useita eri sävyjä. Ja tekniikka on selkeesti vielä hakusessa. Voi tieten olla että vanha silitysrautani sulattaa eri kohdista eri lämpötilalla. Mutta harjoitus tekee mestarin. Onneksi nämä voi laittaa sitten energiajätteeseen kun siltä tuntuu. Heh.
Tajusin myös ottaa kulmakarvapinsetit avuksi. Varsinkin Tee niitä töppösormillaan tarvitsee. Ja kovasti mielessä pyörii miten näitä voisi jatkojalostaa.5 kommenttia:

 1. Sinä tuossa kirjoitit, että silitysrauta tekee epätasaista jälkeä. Ei se varmaankaan johdu raudasta, vaan Ikean helmistä. Ne eivät ole kovin laadukkaita. Paljon parempia on ne aidot Hamat. Niitä kyllä joutuu silittämään vähän kauemmin, mutta jälkikin on erilainen. Ne eivät sula liikaa. Joskus oli muuten Suuressa Käsityössä (vai olikohan se joku muu käsityölehti?) hamahelmistä tehty lampunvarjostin. Että kyllä niistä voi aikuinenkin väkertää monenlaista ja ihan hyödyllistäkin.

  VastaaPoista
 2. Tyttäreni serkut tekivät tälle lahjaksi taannoin mobilen, johon oli ripustettu hamahelmikuvioita. Ainakin sellaiseen noita vois käyttää! Ja jääkaappimagneetit lienevät klassikko :)

  VastaaPoista
 3. Kuumaliimalla magneettipala taakse - kohta teillä on jääkaapin ovi tynnä magneetteja!
  valkoisista helmist saa tehtyjä kivoja lumihiutaleita vaikka ikkunaan roikkumaan. Pimeässä hohtavista helmistä taas hauskoja tähtiä (tai muita kuvioita) makuuhuoneen seinille.

  VastaaPoista
 4. Tää sun hamahelmijoulukalenteri on ihana!
  Meillä on ClasOhlssonilta ostettu hamahelmipönttö joka kestää varmaan loppuelämän (on siis niin iso). Ne on olleet ihan hyviä mm. sulamisen suhteen ja kivat väritkin on, eikä olleet kalliita.

  VastaaPoista
 5. Inspiroiva joulukalenteri sulla täällä. Josko löytäisimme tyttösen kanssa uusia ulottuvuuksia arkeen näistä teidän hamailuista ;) Kiitos hamavinkeistä ja hyvää joulun odotusta!

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails