8.2.2014

* Syksyn 2014 muotivärit


Jos kevään värit ovat raikkaiden ja voimakkaiden värien juhlaa kevyiden ja pastellien kanssa niin syksy 2014 tuo tullessaan sumuisemman maiseman. Pantonen juuri julkaistu syksyn väriskaala on murretumpi ja usvaisempi kuin kevään heleät värit.

Vuoden väri Radiant Orchid on saanut rinnalleen lämpimän sävyn harmaan, Aluminumin ja kauniin murretun keltaisen, Misted Yellown. Kevään hiekan sävy on vaihtunut tummempaan Cocnaciin ja  heleä Hemlock Cypressin vihreään.

Pantone Color Instituutin pääjohtaja Leatrice Eiseman kertoi muunmuassa naisten väreistä seuraavasti.

Tämä on epätyypillisten värien kausi, jotka heijastavat enemmän mielikuvitusta ja kekseliäisyyttä, synnyttäen taiteellisen kokoelman värejä sekä niiden yhdistelmiä, joita ei sido tyypilliset syksyn sävyt. 
Väripaletissa heijastuu naisellinen mystiikka, joka on saanut inspiraationsa jokaisen naisen kasvavasta tarpeesta jättää henkilökohtainen jälkensä maailmaan.
Miesten syksyn 2014 värit ovat muuten samoja paitsi kaunis laventelinsävyinen Mauve Mist on hiukan harmaampi Sea Fog. Minusta tämän syksyn värit ovat todella kauniita ja harmoonisia. Mitä sinä tykkäät?


Vuonna 1963 Lawrence Herbert, Pantonen perustaja, loi innovatiivisen järjestelmän tunnistaa ja yhteensovittaa värejä graafisen alan taiteilijoille. Nykyään Pantonen värikartat ovat laajalti käytössä niin digitaalisen teknologian kuin muodin, arkkitehtuurin ja esimerkiksi maalijärjestelmien kanssa. Värien standartisointi on helpottanut varmasti monia ja siksi Pantonen nimi tunnetaan tarkoista värikoodeista ja ovat laajalti käytössä suunnittelijoista valmistajiin.

Värit ovat kyllä upeita tänä syksynä. Mutta palataan vähän nyt vielä vähäksi aikaa kevääseen. Olen pahoillani pitkittyneestä blogihiljaisuudesta. Se selittyy ensi viikolla ensi-iltaan tulevalla Kaspar Hauserilla. Q-Teatterin lavalla on tälläkertaa Eero Ritala, Lotta Kaihua ja Jussi Nikkilä. Tämä näytelmä on pitänyt vähän kiireisenä nyt muutaman viikon. Ymmärrätte varmaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts with Thumbnails