27.7.2014

* Raidallinen taskumekko
Valmistui Nanson viskoositrikoosta raidallinen hihaton kesämekko johonka ompelin sitten taskun vinoon. En siis tahallaan vaan vahingossa tuli ompeluvirhe. Muttei se haittaa koska päällä sitä ei huomaa ja koska ommellessa huomasin paljon kankaassakin virheitä. Musta väri oli levinnyt osittain sieltä täältä valkoiselle varmaankin esipesussa. Tää sopii sellaiseksi päiväkotimekoksi jolla ei niin väliä.
Käytin kankaan langansuunta sivuttain koska kangas on tosi joustavaa jokasuuntaan. Kaava oma ja koko noin 116/122.Tässä muuten yksi tapa miten saada siisti tasku. En tiedä miten muut tekee mutta tää on ihan näppärää. Saumuroin taskun kauttaaltaan. Käytän taskuun kaksipuolista liimakangasta, jonka leikkaan ohueksi suikaleeksi ja silitän sen taitteeseen. 


Sellaista tälläkertaa. 
Me lähdetään nyt rannalle. 

Moi.

10 kommenttia:

 1. aivan ihastuttava on mekko, eikä ainakaan kuvista juurikaan edes huomaa taskun vinoutta, koska eikös tuo raita ole muutenkin sellanen vähä elävä? Tuo tasku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei sitä huomaa päälläkään. Vaan jos mekko levitetään lattialle ja katotaan. Eikä niitä värin leviämiskohtiakaan huomaa. Ehkä ne lähtee vanishilla seuraavassa pesussa? Ja joo, ei yhtään haittaa koska siitä tuli muuten ihan kiva. Mä kato rehellisesti raportoin miten meni ompelu :D

   Poista
 2. Näppärä taskuvinkki, kiitos!

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva mekko ja kangas! Hyvä vinkki taskun ompeluun, itse ompelen pitkällä tikillä kiristyslangan taskun ympäri (ei taskunsuuhun mutta muuten siis :)), sitten hieman kiskasen langoista niin reunat kääntyy mukavan tasaisesti ja on näppärämpi ommella, toimii hyvin pyöreäpohjaisiin taskuihin :)

  VastaaPoista
 4. Hyvä taskuvinkki, kiitos! Ja kiva mekko!

  VastaaPoista
 5. Kivan mekko, kuosissa on jotain todella kivaa.Minä laitan usein taskun kiinni kaksipuoleisella liimaharsolla kankaaseen niin ei luistele kun ompelee, sellaiset aivan ohuet soirot vaan.
  T Pirjo

  VastaaPoista
 6. Love this dress! It works so well with the print on the fabric.

  VastaaPoista
 7. Yksinkertaisen kaunis mekko ja tasku on just se kiva juttu. Tykkään kovasti :) Kiitos taskun tekovinkistä!

  VastaaPoista
 8. Hieno, selkeä mekko! Tosi käytettävä!

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails