27.9.2014

* Trikootikkijakku

Muokkasin omasta paidastani ja Ottobreessä olleesta takkikaavasta itselleni syysjakkua. Halusin käyttää joskus Eurokankaasta ostettua trikootikkiä sekä jotain yli 10 vuotta sitten ostettua palaaritekokuitua. Liukasta toiselta puolen ja mattaa toiselta. Kaivoin myös tilkkulaatikostani kivan puuvillapalasen sisävuoreen selkään ja koristelin mustalla pitsillä.
 

Jokatapauksessa. Takin koko on siinä 42/44 ja on täysvuoritettu. Edessä on yksi isohko hakanen joilla saa takkia kiinni. Hyvää takissa on että sain sen tehtyä. Huonoa kaikki muu. Se kinnaa kevyesti hartioista takaa, rintamuotolaskos on väärässä paikassa ja hiha on hapasta sormiin liian leveä. Lisäksi mun joutsenkaulaselkä tarvii jonkinlaisen muotolaskoksen taakse tai jonkun kevyen rypytyssysteemin. Kiinni ei passaa laittaa koska muuten menee selästä ruttuun, auki on ihan ok.  Toinen takki jo mietinnässä mutta joudun tekemään paljon muutoksia joten sekin on tehtävä jostain halvahkosta materiaalista..
Lisäksi painoin vaalealla pinkillä sulkia ja nuolia, ilman kolmioita, silkkihuiville.

6 kommenttia:

 1. Onpas harmitus, ettei takki onnistunut, sellaista se ompelu vaan välillä on! Kivannäköinen malli joka tapauksessa, hauska kaulus ja nuo hihan muotolaskokset. Huivi on ihastuttava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo,tässä oli paljon kivoja ykstyiskohtia. mut seuraava on sit parempi :)
   huivin kuvio on ihana. mä tykkään kanssa. siitä piti ensin tulla mekko tytölle mutten ole raskinut leikellä.

   Poista
 2. Tosi kaunis tuo huivi ja ihana idea tuo lintukangas selässä, kaunis.

  VastaaPoista
 3. Hieno jakku, minulla tuota samaa kangasta jemmassa. Mitähän keksisi. Silkkihuivi on viehättävä ja varmasti aivan ihana ihoa vasten. Niin, voisihan sitä koristella sisäpuoltakin, saapi sitäkin näytellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mä jo keksin että käytän palaset tytön takkiin. Koska tämä ei suoraan mulle ole sopiva ja tarvitsisin kuitenkin sopivan takin.
   Silkkihuivi on minustakin ihana. Sulkukuvio edelleen viehättää. Nuo tuollaiset takin vuoren koristepanelit tuovat takille omaa persoonaa ja viimeisteltyä vaikutelmaa. Tein tyttöni takkiin vuosi sitten samanlaisen.

   Poista

Related Posts with Thumbnails