14.10.2014

* Kissimirrin liivi
Muistatteko kun keväällä tein Eelle sellaisen valkoisen karvaliivin. Siitä tuli liian pieni, joten odottelin että joku isontaisi kaavaa ja etsisi uudet sopivat kankaat. Nyt sain aikaiseksi suurentaa sopivaksi.


Liiviä voi periaatteessa käyttää kumminkin päin vaan mutta nurjalla oleva ohut puuvillabatisti ei jousta ja anna periksi sitten muhkealle tekokarvalle tarpeeksi. Vuoren kankaasta ompelin kiinnitysnauhat ja kissimirrisen kuvan leikkasin Majapuun kiiltokuvatrikoosta ja tikkasin suoralla. Karvakankaan alkuperää en muista, mutta puuvilla on Eurokankaan palalaarista joskus ongittu. Kaavaan on otettu mallia vanhoista, monta numeroa liian pienistä, Ottobreen kaavoista. Nyt koko on siinä 122 paikkeilla.

7 kommenttia:

 1. Ihanan pörheä liivi kylmille syyskeleille! :)

  VastaaPoista
 2. Onpas nätti, voisin ottaa itellenikin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo,totta. noita majapuun kiiltokuvia voisi viljellä vaikka minne.

   Poista
 3. Tää on ihana! Mistä OB:stä oot ottanut kaavoille mallia? Oma tyttökin tahtoisi tämän tapaisen vaatteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Mä tein keväällä yhden liivin jolloin etsin kovasti sopivan liivin mallia. Ei löytynyt. Silti olin epävarma miten kädentiet ja selkä jne menee ja löysin Ottobre 4/2001 lehdestä yhden liivimallin jonka piirsin suurimmassa koossaa ja sitten lähdin sitä muokkaamaan. Koska silloin käyttämäni karva oli paksumpaa niin liivistä tuli liian pieni. Muutenkin se kaipasi lisää muokkaamista. Tähän liiviin suurensin ja muutin muotoja vielä entuudestaan ja alkuperäisestä Ottobreen kaavasta ei ole kyllä mitään jäljellä. Eli Ottobreessä ei ole suoraan tällaisen liivin kaavaa.

   Poista
 4. Kiitos! Noin vanhaa lehteä minulta ei taida löytyä ja uudemmista ei tosiaankaan löytynyt mitään. Eipä auta kuin vaan ruveta kaavanpiirtoon...

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails