8.10.2014

* Poikain pipoja
Pipot on olleet aina vaikeita ommeltavia. Niistä on tullut tosi oudon mallisia aina. Vihdoin olen saanut tehtyä poikani päähän sopivan kaavan. Kaava on pitkän jalostuksen tulos ja pipo ei saa pojan mielestä missään nimessä kiristää ja ei saa olla täysin pään myötäinen.

Tein eilen ennätysajassa kaksi pipoa. En usko vielä itsekään että se voi joutua noin näppärän nopsaan. Tämä lehmänkallokangas on itse piirretty, valoitettu seulalle ja painettu mustalla Eurokankan palalaarista löydetylle luonnonvalkoiselle/ taubelle napakalle trikoolle. 
Tämä kala-aiheinen trikoo on ostettu Verson Puodista. Siitä piti tulla paita mutta ei poika halunnut. Tein kuitenkin pipon ja se oli hänestä ihan kiva vaikka kallokangas pääsikin heti vesisateeseen testiin.

14 kommenttia:

 1. Niin fieno tuo sinun kuosi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Mersia. Mäkin tykkään. Tää kangas on ollut keväästä asti tuolla odottamassa mitä siitä voisi. Itselle pala on liian pieni. Mulla oli idea tytön leggareihin mut ei ollut sitten samanväristä kangasta enää yksivärisenä..

   Poista
 2. Onpa tosiaan hyvänmallinen pipo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää malli on sellainen ei symmetrinen päälaelta. Päälaen muotoleikkaukset ei tule ihan keskelle vaan vähän takaraivolle päin. Sellainen malli sopii meijän molemmille lapsille paremmin.

   Poista
 3. Hienot pipot! Minusta on yllättävää, miten pipo voikin olla niin vaikea ommeltava. Kerran yritin tehdä pipoa, mutta into lopahti, kun ei siitä tullutkaan sellaista kuin olin ajatellut. Sinulla onnistui tosi hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niinkin muka yksinkertainen juttu ja mä kyllä suurinpiirtein tyrin sen aina. Se on vaikeeta. Tulee sellaisia ihmeellisiä hiippahattuja ja muita outouksia. :D

   Poista
 4. Kauniit kankaat! Hienot pipot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos. mulle tuli ihan totaalisena yllätyksenä miten poikani valitsi tuon lehmänkallopipon ihan muitta mutkitta. Onneksi on seula tähän kuvioon niin voi kokeilla painaa eri väreillä ja ehkä etsatakin jotain tummaa kangasta.

   Poista
 5. Kiva kuulla, että jollakin muullakin paljonkin ompelevalla on pipojen kanssa ongelmia. Minun pipoista tulee aina vääränkokoisia tai -mallisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä. ne on tosi hankalia. pipo on hankalin mitä voi tehdä. päät on kaikilla jotenkin erimallisia ja -muotoisia ja kaavojen mittasuhteet. plaah :D

   Poista
 6. Minä jo ehdin pienen hetken innostua, että sinun suunnittelemaa kuosia saa jo Eurokankaasta :). Pitäisi lukea loppuun. Molemmat pipot on just hyvät, sinun kuosisi on mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei. Se olisi ihan huikeeta. Lehmänkalloja Eurikankaasta. :)

   Poista

Related Posts with Thumbnails