18.10.2014

* Talvi puutarhassaSain oman palani Käpyselle tulleesta luomutrikoosta, Talvipuutarhassa. Kankaan myynnistähän menee edelleen Roosa nauha keräykseen osa. Pesin kankaan jonkun firman blackillä 40 asteessa ja annoin kuivua taloyhtiön kuivaushuoneessa. Kangas selvisi hyvin pesusta.


Tunikan kaavana on nyt sitten oikeasti 122/128 kokoinen kaava. Tuli vähän kasvunvaraa näköjään mutta ei tarvii lennossa leikata sit. Japanilaisten kissojen jälkeen korjasin kaikki muutokset kaavaan ja lisäsin rypytyskohtaakin. Tämä kangas antaa paljon pelivaraa kohdistella. Lintuja on kankaan täysleveydellä 4 ja loput on kukkia ja pistettä ja tilaa.
Oli saatava myös legginssit. Vanhaa kaavaani korjasin edestä Tehtaamon Ti:n vinkistä. Nyt on parempi ja sopiva 120 kokoinen.
Jännitti kovasti nähdä kangas livenä. Tässä on sopivan keskiharmaa pohja johon tullut kevyt meleerauksen tyyppinen epätasaisuus painossa. Linnun koko pyrstöstä päähän on 22-23cm. Valkoinen ei ole ihan valkoinen vaan sellainen luonnonvalkoinen sävy. Violetti ihan kevyesti punertaa. 

Tykkään miten kankaassa on hyvin toisiinsa sopivat väri sopivassa suhteessa sekä tunnelma on talvinen olematta kylmä. Tykkään väljyydestä ja yksityiskohdista sekä uskon kankaan monikäyttöisyyteen käyttöjäkuntaa ajatellen. Alunperin tämä on tehty aikuiselle mutta hyvin toimii 5-vuotiaankin päällä, näköjään. Yksi lähtökohta suunnittelussa oli kuvion väljyys, joka takaa sen että vaatteesta saa erilaisia erilailla kohdistettaessa. Oli vaikea päättää kisaan lähtevää väriä ja päädyin tällaiseen suhteellisen konservatiiviseen, mahdollisimman yleisen maun väritykseen. Oma lemppari oli tällainen ruosteinen versio.
Huomasin kangasta leikatessa että pelkkä harmaapohjainen vanilja-pilkuilla ja kukillakin olisi aivan ihastuttava kangas.


Tein myös pipon jämäpalasta sekä peruspaidan paidan koossa n 120.
Alla muutama kuva pelkästä kankaasta. Tätä oli haastava kuvata koska violetin sävyä on vaikea saada oikeaksi.


Riivaleita oli tullut Käpyselle pari uutta väriä. Hailakampi sininen aikaisemmin ja tosi raikas keväinen vihreä nyt Talvipuutarhan kaa samaan aikaan..


21 kommenttia:

 1. No nyt ei tule erroria :) Aikas mahtavan mageet vermeet pimatsu sai. Kangas on hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos. Tosiaan blogger oli ihan jumissa eilen. Tyttökin tykkäsi. Tilasi vielä hihattoman mekon. Pitäähän tytöllä mekkoja olla.

   Poista
 2. Ihania vaatteita ja kauniin kankaan olet suunnitellut. Oma palani oottelee postissa ja varmaan vasta viikon päästä pääsen sitä työstämään..

  VastaaPoista
 3. Todella kaivattua ja mukavaa vaihtelua markkinoilla nämä kuosisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Yritin kovasti tehdä jotain vähän erilaista.

   Poista
 4. oih! tämähän on kaunis kuin mikä <3

  VastaaPoista
 5. Talvipuutarhassa on varmasti kaunein näkemäni kangas! Meinasin odotella livekuvia kankaasta ennen kuin tilaan, mutta en malttanut. Ja hyvä etten! Oma palani onkin jo postissa tulossa. Hieman vaan harmittaa se, että nuukuuksissani en tilannut tätä kuitenkaan niin paljoa kuin alkujaan suunnittelin. Ja voihan olla, etten raaski edes leikata sitä, kun se on niiiin kaunis :)
  Kiitos että suunnittelit tämän!
  Ja tuo ruosteinenkin versio on kaunis, tehkää ihmeessä Käpysten kanssa sitäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti kommentista anonyymi. Tämän kommentin myötä menen tekemään rästissä olevia koulutehtäviä hymy huulilla. On ihanaa kuulla että tavoite on saavutettu ja jollakin on samanlainen maku kuin minulla. Ruosteista minäkin odotan mutta se on vielä ihan minun unelmissa vasta. :)

   Poista
 6. Tuo kangas on niin kaunis! Pitkään mietin, mistä nuo sinisen sävyt ja kukat on jotenkin etäisesti tuttuja, mutta mun mielestä tuosta tulee mieleen suuresti rakastamani Birger Kaipiaisen tapetti "kiurujen yö" (jota löytyy myös omasta makkarin seinästä), ja joka olisi kankaana myös ihana! Samaa herkkyyttä molemmissa! Kiva nähdä myös, miltä tuo kuosi näyttää valmiissa vaatteissa, ja hyvältähän se näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Satu. Birger Kaipiaisen tapetit ja keramiikka on uskomattoman hienoa ja originelliä. Hauskaa että näet jotain samaa vaikka tässä sinisen sävy on violettiä enemmän. Kamera ei vaan toista sitä kunnolla.

   Poista
 7. Todella kaunis tuo kangas ja ihanat vaatteet olet siitä tehnyt.

  VastaaPoista
 8. Ihana kuosi vaatteena, tykkään tästä kovin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) mäkin tykkään että näistä tuli kivoja.

   Poista
 9. Onpa se kaunis kangas, vaatteena vielä kauniimpi. Itsekin tykkään enemmän tuosta ruosteensävyisenä, mutta se ei ole niin talvinen. Se on oikeastaan sellainen syystalvinen, jolloin puissa on vielä ruskalehtiä jäljellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se sopisi alkusyksyyn paremmin väreiltään. Mietin että millainenhan olisi keväinen väritys. Joku missä on ehkä pinkkiä? tai keltaista?

   Poista
  2. Tai entäs joku omenanvihreä sävy kevääksi?
   Mun oli pakko tulla tätä vielä katsomaan. Etsin ja hain eilen kaikki kangaskaupat läpi. Hakusessa oli juhlavampaa tunikaa varten kangas. Yhdet juhlat olisi joulukuun alussa ja niihin tarvisin vaatteen, jossa vois myös imettää. Ehkä trikoo ei ole juhlavaatekangas, mutta minusta imetysvaatteissa ihan ehdoton materiaali. Ja voihan sitä sitten käyttää joulun aikaan pienemmissäkin juhlissa ja kyläreissuilla. Niin, sitä miksi tästä täällä kerron - valitsin kankaaksi tämän Talvi puutarhassa-kankaan.

   Poista
  3. joku kiva vihreä sävykin voisi olla. Arvaa,mä kun tein näitä tytön vaatteita niin niissä oli minusta sellainen tavallaan juhlava sävähdys, vaikka arkivaatteeksi teinkin. Että uskon kyllä että hyvin sopisi juhlaankin.

   Poista
  4. Katsotaan, mitä saan aikaiseksi. :)

   Poista

Related Posts with Thumbnails