1.11.2014

* Marimekon villatrikooTein toisenkin liehukeneuletakin koska edellinen oli onnistunut versio. Käytin tähän Marimekon ohuen villatrikoon. Pidensin ihan vähän kädenaukkojen paikkoja jotta hihat lähtevät vähän alempaa sekä saumuroin takkiosan kauttaaltaan. Tämän koko se 42/44 noin. Tähän kyseltiin aikaisemmin vähän mittoja ja ohjetta joten hyvin suurpiirteiset ohjeet luvassa alempana.


Palaset ovat siis kaksi hihaa ja suorakaiteen muotoinen pala laskeutuvaa kangasta. Ei tarvitse olla villaa tietenkään. Ensin pyydä jotakin mittaamaan sinun olkapäiden väli. Mitä alemmas olkapäille käsivartta pitkin mittaat, sen alemmas tulee hihanaukot. Merkkaa nuppineuloilla paikat. Hihat muuten saa olla samanlaiset kummaltakin puolelta sekä kovin paljon kaarta ei tarvita. 

Sitten taita suorakaide kahtia pituussuunnassa, jotta saat soviteltua hihanpaikat kankaalle. Minulla tuossa kynän kohdalla on 17cm mitattu viiva. Mitta tulee käytettävän hihan mitasta olkapäältä kainaloon miinus pari senttiä. Sen kohdalle leikkaan laihan pisaran nurinpäin. Se antaa olkapäille vähän tilaa ja ei tule tyhmiä ryppyjä niin paljon itse takkiosan kankaaseen.
Merkkaa pisaran ylä- ja alahuiput vaikka nuppineulalla ja sen jälkeen ompele hihan saumat hihansuusta kainaloon. Istuta hiha aukkoon ja ompele. Periaatteessa takki on nyt valmis mutta jos haluat huolitella kankaan reunat niin sitten on vielä se jäljellä. Tosi nopsaa ja helppoa.

Tässä oli suorakaidekankaan mittoina korkeus 115 ja leveys 135. Eli hyvin saa hihat ja takin 120cm korkeesta ja täysleveestä kankaasta. Se kuinka ylös leikkaa hihanaukot on makuasia. Mulla tässä saa kauluksen nostettua huppuna pään päälle. Joten noin 35cm oli yläreunasta ja taitteesta sitten sivusuunnassa oli mittaa sen 20cm. Tämähän venyi paljon tämä kangas, joten sekin sitten vaikutti lopputulokseen. Kuitenkin suosittelen mittaamaan vähän löysemmän mitat olkapäiden väliltä jotta takki tuntuu mukavalta päältä. Kuka nyt haluaisi että neule kiristää hartioista.
 Kaiken tämän jälkeen kuvaajani halusi myös pukeuta takkiin. Erittäin sopiva.7 kommenttia:

Related Posts with Thumbnails