17.11.2014

* Pipoja ja kaulahuiveja
Olen selkeästi myöhäisherännäinen. En tajua miksi en ole tätä aijemmin hoksannut. Nää tällaset kaulahuivit on maailman kätevimpiä. Jopa neiti "enpidämitäänkaulassa" suostui pitämään. Ja minä settien vastustaja tein jopa sellaisen eli Marimekon kukkatrikoosta pipon ja kaulahuivin. Kumpikin ovat kaksinkertaisia.


 Tein myös aikaisemmin tehtyyn Talvipuutarhassa pipoon sopivan kaulahuivin tytölle. Mikä tän nimi nyt sitten on? Tuubi vai mikä? Sen tekemiseen käytin kankaan jonka korkeus 50cm ja leveys 45. Valmiina siitä tuli noin 23,5 korkea ja leveä 43,5cm tuubilla. Eli noin 5-vuotiaan koko.


Teelle myös kanssa vihreästä hämistähdestä huivi ja pipot. 8-vuotiaan tuubihuivin ympärys on noin 27 x 2 ja korkeus 25,5cm. Ja pipo kokoa 54cm venyttämättä. Tästäkin yllätyin miten hyvin poika otti vastaan nämä. Pitää tehdä vielä pari jotain settiä pojalle kun koulun piha on aika kurainen.


Koulussa on siis kudonnan kurssi menossa. Olemme tehneet mattoluonnoksia pahville ja miettineet kangaskuvia ja poljentoja ja niisintöjä ja vaikka mitä. Omat mattoni on vielä tavallisissa kangaspuissa kiinni. Alla olevassa karvamatossa on nelivartinen suora niisintä ja poljentona toimikas. Materiaalina erisävyisistä valkoisista tekokuitukankaista leikattuja kuteita, poppanakudetta sekä tekoturkiksesta leikattua kudetta. Ne menevät mielivaltaisen sekavasti tuolla keskenään muodostaen batavia toimikasta. Kuteena mustaa kalalankaa.

Niisintä- ja pirtakuvat on taasen tietokonepuilta jonne teemme erilaisia materiaalikokeita. Siihen laitoimme ohuemman pehmeämmän kudelangan, Niisintä kahdeksalle varrelle ja poljentoja voi sitten koneella muutella mielin määrin.


6 kommenttia:

 1. Kauniita töitä. Ihana olisi mattoa tehdä pitkästä aikaa.

  VastaaPoista
 2. Siistejä ja käytännöllisiä nuo tuubit.

  Hitsi mikä karvamatto!

  VastaaPoista
 3. Nuo tuubit on ihan parhaita lasten käytössä.
  Ah, miten ihania värejä noissa lankaläpysköissä!

  VastaaPoista
 4. Erittäin hyvä idea huivimalliksi myös juuri pojalle:-)

  VastaaPoista
 5. Olispa ihanaa päästä kutomaan mattoa. Ja tosta valkosesta karvamatosta tulee kyllä ihan huikee!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kun laitoit suuntaa antavia mittoja noista lasten tuubeista...mulla on kanssa vielä vasta suunnitteluasteella....eli toinen "matti-myöhänen" täällä. Maton kutominen on niiiiiin rentouttavaa puuhaa...minä juuri vuosi sitten lahjoitin omat kangaspuut työkeskukseen kun kellarin askarteluhuoneen siivouspuuskassa päätin etteivät ne muka sinne enää mahdu :) No eipä meillä tuon äkkilähdöt ottavan karvakasan kanssa kudotut matot pysy laittioilla paikallaankaan...

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails