2.1.2015

* 1/2015 Ottobre Design Kids FashionOttobre juhlii tänä vuonna 15-vuotista taivaltaan. Se on kyllä kunnioitettava ikä paperiselle kaavalehdelle nykymaailmassa. Itse pidän kovasti tavallisista lehdistä ja kirjoista. Haluan katsoa niitä ja tuntea ne käsin. Ja varsinkin Ottobreessä on upeat sivut kuvituksineen joita kyllä kelpaa katsella. aina ei kaavat osu meidän kohderyhmään sopivaksi mutta hyvin vähän täysin turhia lehtiä on ollut. Kiitos kuluneesta 15 vuodesta!Tämän vuoden ensimmäinen numero on minusta hyvä. Alkuun on vaatteita pienemmille joita en sen enempää tässä koska ne ei kuulu meidän valikoimiin. 
Mutta sivulla 13 löytyy hauska tunika (28. Home Girl koot 104-140) jossa rypytyksiä mahan kohdalla.


Ylläolevaa mekkotakkia (32. Messy Plaid koot 104-140) voisin kokeilla tytölleni kevääksi jollain ohuella mutta lämpimällä vuorella. Siinä on kivat taskut ja yksinkertainen malli.


Tässä lehdessä Ottobre on tosi kivasti ottanut tavallisiin malleihin kivoja toteutusvaihtoehtoja. Tämä (18. Log Cabin jerseymekko koot 92-128) trikoomekon etukappaleen kuviointi kankaanpaloista toimii nyt erittäin hyvin. Uskoisin että tämä toimisi myös vaikka harmaan eri sävyistä. Tai pelkästään mustan.Sama toteutuu alakuvan ihanan graafisessa paidassa (13. Triangle pitkähihapaita koot 92-128). Viis langansuorista ja voi huoletta käyttää pienempiä paloja kaapista. Ei tarvitse välttämättä ostaa uutta kangasta tätä varten. Mahtavaa. Vaikka kokoja ei olekaan meidän Teelle niin inspiraatio on kyllä taattu. Tytön mekon kangas on kanssa kiva.Tässäkin isomman tytön tunikassa (33. Denim Dots, koot 134-170) on hyvin yksinkertainen malli mutta kangasvalinta ja tyyli on hieno. Tästäkin idea on säilötty inspiraatiopankkiini.
Lasten kanssa yhdessä suunnittelu on meilläkin ihan arkipäivää. Olen eräänkin kerran saanut tarkkojakin suunnitelmia millainen vaatteen pitää olla. Tässä paidassa ( 39. Dirt t-paita koot 134-170) on hauska idea miten yhdessä voisi saada tehtyä kivaa kuviota kankaalle. Samoin taas tytön yläosa (35. Updated jerseytoppi koot 134-170) on samaa kivaa palastelua ja leikkimistä kankaalla. Vähän jos muuttaa kulkusuuntia, vaihtaa väriä, ottaa mukaan kuvioidun kankaan tai raitaa niin lopputulos on aivan erilainen.


Isompien poikein vaihtoehdot on aina vähissä mutta nämä (38. Last Minute svetarihousut koot 134-170) collarit kyllä toimisi meillä.  Varsinkin esim Noshin paksummasta farkkujerseystä jonka tuntu on sopivaa housuihin.Kaikki lehdessä olevat kaavat vielä yhdessä kuvassa. Miltäs näytti. Itse pidin tästä lehdestä kyllä ihan ulkonäöllisestikin. Oli hyvin insproiva lehti. Jesjes. Vielä kun saisi sitä ompeluaikaa jostain tilattua lisää.

Muoks.
Halusin vielä lisätä että minusta hyvä kaavalehti ei pelkästään tarjoa uusia kaavoja joka kerta vaan myös inspiraatioita, uusia kankaita sekä pelkästään ompeluvimmaa. Ottobreessä kuitenkin 90% toteutuu tämä kaikki. Aina ei osu kohdalle mutta mikä voi ollakaan täydellinen aina? Hinta yhdelle lehdelle on kuitenkin aika pieni verrattuna kuinka monta kaavaa ja ideaa siinä on.


4 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Kipaisenkin heti postilaatikolle :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä piirsin jo noi isomman pojan housut mutta muokkasin siitä omanlaisen.. kunhan kerkeen ommella..

   Poista
 2. Oih, tuo Triangle-paita on kyllä hieno ja pikkupalojen käyttöideat on aina tarpeen! Niistä jämäpaloista tehdyistä vaatteista tulee joskus paljon hienompia kuin niistä alkuperäisistä vaatteista, joita varten on kankaan ostanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. minä kanssa tykkään just sellaisista tilkkupaidoista joihin voi käyttää vaikka mitä oikeestaan.

   Poista

Related Posts with Thumbnails