24.2.2015

* Nurin ja oikein
Tyyne-Esterin Otavanpoikatrikoo pääsi Eurokankaan palalaarista löytämäni joustavan farkkutrikoon kanssa paidaksi. Käytin trikoon nurjan puolen vaikka kyllä se oikeakin puoli olisi ollut hieno. Ja varmana valmistan siitä jotain vielä itsellenikin mutta jostain syystä minua nyt kiehtoo nämä nurjat puolet. Kyynerpääpaikoiksi ompelin palaset Otavanpojasta. Kaavassa kokeilin jättää olkasauman pois ja hihojakin pilkoin sopimaan olkalinjojen muotoa tukevaksi. Takakappale on pelkkää nurjaa puolta.

Olin jo aikoja sitten tilannut Noshilta petroolia farkkujerseytä, joka osoittautui loistavaksi housumateriaaliksi napakan tuntunsa takia. Kangas on enemmän college kuin trikoo. Tykkään myös kankaan pinnassa olevasta kuvioinnista. Kuvissa poika oli jo kerinnyt yhden päivän rymytä koulussa joten polvipusseilta ei näköjään tässä kankaassa voi välttyä mutta muuten kuulemma mukavan tuntuiset housut.


Kaavana käytin Mock Denim housukaavaa Ottobreestä suurennettuna kokoon 140. Jätin lahkeen resorit pois ja pidensin lahkeita sopiviksi. Lisäksi tein taskun kahdesta palasta jottei siitä tulisi liian paksu. Eli taskussa sisällä harmaata trikoota joka on samaa sävyä kuin housujen resori. Napsaisin kansineppareiden urospuolen kiinni taskun reunoihin koristeeksi ja tein harmaaseen resoriin nauhalle reijät kankaasta. Nauhana on käytetty Novitan Tuubi lankaa. Ompelin nauhan takasaumaan kiinni suoralla ja päät ompelin käsin.


En tiedä onko tämä kiva, silmä ei ole ainakaan tottunut tähän malliin. Minusta pojalleni sopii paremmin sellainen kauttaaltaan kapea ja suora, Saimi-kaavamainen malli, jossa yläosa ei ole noin leveä. Resorit otin lahkeista pois siksi koska poika ei tykkää niistä.
Mutta taskut olivat kivat. Ne teen kyllä uudestaan vielä. Valesepalus olisi myös sopinut näihin. Varmaan olisi vienyt pierukalsarifiilistä pois hiukan. Ja ehkä resori ei ole paras valinta myöskään  vaan leveä kuminauha kujassa mieluummin. Mutta eihän sitä oikein voi tietää ellei kokeile, vai mitä?
5 kommenttia:

 1. Onpa ihana tuo paita! Sellanen metallinen hohto tuossa nurjassa puolessa. Sopii hyvin ison pojan paitaan ja miksei pienemmällekin. Housut taitaa tosiaan jakaa mielipiteet. Ite tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Piia H. Mä ehkä alan kanssa tottumaan jo kuitenkin nuihin housuihin vaikka luultavammin teen yllä lueteltuja muutoksia sitten seuraaviin. Valesepalus, ei resoria ja pieni kavennus yläosaan. Kiitos kun tulit kommentoimaan.

   Poista
 2. Tosi hienon leikkauksen oot paitaan saanut aikaseks, jotenkin hirmu ryhdikäs (...jos nyt niin voi kuvailla...) Ja musta nuo housut ei näytä lainkaan pahalta :) Teitkö sä niihin jotain muita muutoksia savassa nähtyjen kuvien jälkeen? Koska nyt nää mun mielestä istuu paremmin kuin niissä "pierukalsari" kuvissa :D

  VastaaPoista
 3. Mukavannäköinen setti! Selvästi ison pojan vaatteita. Tosi hyvin passaa tuo paitakangas nurinpäin. Siistit on nuo housutkin. Minusta nuo sopii pojallesi mainiosti, Mun kakkosluokkalainen tykkää hirveästi tuosta kaavasta. Lököttää kuulemma sopivasti. :) Eikä minustä niissä ole yhtään pierukalsarifiilistä.

  VastaaPoista
 4. Kiva setti, minä teen tämällä kaavalla housut isommille nykyään, mutta vyötärö resorin jätän pois ja laitan kuminauhan suoraan siihen housunosaan ilman resorin saumavaroja. Ei tule niin roikkuva edestä. Teen myös sivusaumallisena ja alaosassa resorit mun meidän pijat tykkää näin. Isommille lapsille siis sopii kaava, mutta pienemmälle mun makuun ei;)

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails