17.8.2015

* Lehmänkallot ja kirkkaan keltainen Näin se kesä vierähti ja koulut alkoi. Huomasin että kolmasluokkalaiseni tarvitsee uuden hupparin. Edellinen rakastettiin reijille kesän aikana ja aamuisin on välillä viileää. Sain juuri ennen koulupäivän alkua napattua pari kuvaa hyvin väsyneestä pojasta, joten pahoitteluni kehnoista kuvista. Vielä on kesälomamode päällä kun ei aamulla oikein jaksa..
Ompelin tutulla ja turvallisella, Ottobreen Born to Run -kaavalla, Teelle hupparin. Tämä taisi olla koko 146 ja selkeesti seuraavan pitää olla isompi. Mietin pitkään tehosteväriä ja päädyin kirkkaaseen ja kylmään keltaiseen. Se sopii hyvin vaalean meleeratun harmaan kanssa. Voisin itsellenikin tällaisen värin kelpuuttaa.
Ompelin huppariin vetoketjutaskut kun kaapista sattui löytymään sopivat lyhyet vetoketjut. Tämä oli varmaan ensimmäinen kerta kun tarvikevarastostani löytyy kaksi lyhyttä umpiketjua, yksi pitkä takkiketju sekä vielä täysin samaa väriä oleva trikoo. Hupparin joustocollari on aika ohutta ja sopii hyvin näin loppukesästä. Kangas on Ikasyrin valikoimista.
Käytin myös pienen pätkän Novitan Tuubilankaa hupun nyöriksi, koska se oli ihan samanvärinen kuin huppari. Ompelin rouheiset päättelyt nauhoihin samasta trikoosta kuin hupun vuori ja muut hupparin tehosteet. Ompelin myös tikkaukset keltaisella saadakseni hiukan särmää ulkonäköön.


Tästä samasta lehmänkallokankaasta on minulla leggarit ja ne on olleet parisen kuukautta ahkerassa käytössä. Kangas on edelleen nypytön ja haalistumaton. Polvipusseja ei tule ja nämä on niin ihanat jalassa. Olen yllättynyt koska hyvin monissa kankaissa olen törmännyt siihen että pinnalle tulee ohut hahtuva aika nopeaan ja värit haalistuu. Meillä on mm. useat trikooleggarit joista on polvet silminnähden ihan haalistuneet. Myös herkkäihoinen poikani ihasteli miten pehmeä huppari oli sisäpuolelta.
23 kommenttia:

 1. Vaude miten hieno huppari keltaisine yksityiskohtineen!

  VastaaPoista
 2. Tosi tyylikäs, ja keltainen oli nappivalinta! Onko tämä lämmin vai kylmä harmaa? (olelämminolelämmin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti. Minusta ehkä kuitenkin enemmän kylmä.

   Poista
 3. Upea!! Niin hieno! Mä liityn kyselykaartiin - mistä mahtaa olla keltainen trikoo, vai onko vanha hankinta? :) T: nimim. Sitruunaa mä metsästän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Se Jättirätistä ostettu. Tarumaisen Taru muistaakseni vaihtoi mun kaa sen johonki toiseen kankaaseen.

   Poista
  2. Ai niin, tästähän sä vinkkasitkin! On mulla hyvä muisti... :)

   Poista
 4. Tämä on kyllä huippuhieno.Sullahan on koossa lastenvaatekokoelma vuosien varrella tehdyistä t-paidoista,mekoista,huppareista,pipoista ja lakeista (jotain varmaan puuttuu vielä).Ja niin huolellisesti vielä ommeltuja ettei kaupasta löydy näin hyvintehtyjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Hauskasti ajateltu. Kokoelma vaatteita on kyllä mutta kun niitä on tehty niin fiiliksen mukaan niin varsinaista mallistoa niistä ei saa, kun ovat kaikki erilaisia ja erityylisiä. Mutta tosi kivasti sanottu. Kiitos.

   Poista
 5. Tyylikäs! Keltaiset yksityiskohdat sopii kivasti.

  VastaaPoista
 6. Sä olet kyllä supertaitava!

  T. Hanna :)

  VastaaPoista
 7. Nuo taskut on niin hienosti tehty. Hyvä muistutus minulle, että tuollaisetkin taskut ovat olemassa. Minunkin pitäisi kolmasluokkalaiselle huppari väsätä. Neuloskin on jo valmiiksi hankittu pari vuotta sitten. :D Hupparin värimaailma on silmää miellyttävä. Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos. mä tykkään ihan hirveesti näpertää jotain pikkutarkkaa ja näissä tällasissa se toimii.

   Poista
 8. Tämä on kuosi on yksi lemppareistani sinun suunnittelemista. Minusta on niin kiva, kun teet isommillekin pojille sopivia kuoseja. Huppari on tosi hieno, keltainen tosiaan sopii harmaan pariksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos. tää on yksi munkii suosikeista. margaret on varmaan nyt julkaistuista se paras.. Pojille on hankala tehdä mutta sitten lopulta kuitenkin ne tykkää simppeleistä jutuista. Meillä poika toivoo ja jopa piirtää mulle mallivaatteita ja yhdessä sitten ideoimme niitä.

   Poista
 9. Tää on kyl todella pähee!! Taitaapi kaava mennä kokeiluun, tuo born to run siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kokeile ihmeessä. Se on hyvä kaava.

   Poista
 10. "ottobreen" hih ;)
  Hieno on ja kivat yksityiskohdat.

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails