11.8.2015

* Lintu vai kala?

Ompelujutut ovat olleet hiukan jäissä maalaamisen ja muun hommailun takia. Olen innostunut maalaamaan sellaista vanhaa matematiikan kirjaa jonka löysin roskiksesta.. Näytän teille siitä sivuja ja kerron tarkemmin kunhan saan sivuja täyteen enemmän ja on jotain kivaa näytettävää.

Kesän aikana olen myös vihdoin liittynyt myös Instagramiin ja Unikuun terapiahuonetta voi seurata siellä myös nimellä jennimaensivu. Ne kuvat on osittain, palvelun luonteen takia, sellaisia joita en Facebookissa tai täällä julkaise. Siis sitä pikaruokaa, joten jotain uuttakin on. Koulusta tulen varmaan räpsimään random juttuja. Meillä alkaakin koulu maalauksen kurssilla, jee!!
Mutta siis ompelinhan minä tänään. Tällaisen mekon. Halusin käyttää tyttöni toiveesta mintuhkoa vaaleaa turkoosia. Se kaipasi kaveriksi jotain ihan muuta ja päädyin yhdistämään sen voimakkaaseen okraan. Ihan uskomaton väripari. Nostavat toistensa sävyjä ihan mielettömän kauniisti esille. Minttu trikoo Käpyseltä ja okran ostopaikkaa en muista.


Mekon rakentaminen lähti ensin etukappaleen alike/koristeompelun tekemisellä. Olimme kesällä vierailleet Tampereella Ferragamon kenkänäyttelyssä ja sieltä siis idea tällaiseen suomukuvioon. Ompelun apuna käytin pestävää tukiharsoa Vlieselineltä. Nimeä en kyllä muista mutta käytännössä se meni niin että silitin yhden palasen oikealle puolen nopsaan villalämmöllä sipaisemalla ja sitten toiseen samankokoiseen (oikeankokoiseen) sitten piirsin kuvion mitä ommella ja silitin sen ekan palan päälle.
Hihoihin toistin pyörehköä muotoa ja niskaan laitoin palan vielä tuomaan lisäjippoa. Helma levenee vain lantioilta sivusta. Kaava on oma taskumekkoni josta jätin tälläkertaa vain taskupussit pois. Koko siinä 122 kohdilla.
Tyttöni ihasteli kuviointia edessä ja sanoi niitä linnun suliksi. Itse ajattelin sen olevan kalan suomua. No, kumpikin toimii.
37 kommenttia:

 1. Merenneitomekko! Hieno on :)

  VastaaPoista
 2. Ompa todella kaunis! <3 niin kuvio kuin väriyhdistelmä! Ja nuo "pikku" jipot tekee uskomattoman paljon. :-) mistähän tuollaista pestävää tukiharsoa kannattaisi alkaa etsiä? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Hanna H. kiitos kommentista. Nyt mä selvitin nimenkin. Eli Vlieselinen Soluweb. Löytyy esim Royal-tuotteelta http://www.royal-tuote.com/vlieseline-soluweb-tukikangas-p-737.html

   Poista
 3. Ihana toi miehustan koristelu! Pitää muistaa tuo, kun itselleni ompelen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) musta tää on niin monipuolinen kuviointitapa että pakko itsekin koklaa uudestaan

   Poista
 4. Onpa mahtava tuo alikeompelukoristelu! Inspiroiva!
  Kauniit värit!

  VastaaPoista
 5. Tosi ihana ja inspiroiva idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti. sun täytyy guukkeloida ferragamon kenkiä :P nekin on aika inspiroivia.

   Poista
 6. Tää on kyllä ihana! Tee meillekin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hehehe.. tee vaan ite. osaat kuitenkii. simppelia suoralla vaan. niin ja kiitti.

   Poista
 7. Oo mikä mekko!! Kauniit yksityiskohdat, ihanat hihat. Kiitos tuosta tukiharso vinkistä!! Laitoin heti tilausta, löysin royal-tuotteelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei hyvä. mäkin kävin kattoo sieltä sivuilta kun en muistanut tosiaan mitä se oli. Ja siis se oli sitä soluwebiä varmaankin koska on haurasta ja läpinäkyvää. Ei se tue oikein mitään mutta auttaa tikkaamaan juuri siihen kohtaan mihin haluaa.

   Poista
 8. Todella upea mekko, ja mitä yksityiskohtia :) Värit sopivat täydellisesti toisiinsa!

  VastaaPoista
 9. Todella kivasti peruskankaista olet saanut aikaan kauniin yksityiskohtaisen vaatteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti. Näistä yksivärisistä saa tosiaan niin persoonallisia ja ei ole liikaa härpäkettä.. Onkohan mulla joku kuosiähky?

   Poista
 10. Moi!
  Super hieno!
  Jos tulet jatkossa tekemään tuollaista kuviointia johonkin, niin nöyrimmin pyytäisin ottamaan vaihekuvia :)
  Eli jos mahdollisesti saisi kuvallisen tutoriaalin tuollaisen tekemiselle ;)

  Kiitos blogista, tulee seurattua tarkkaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heippa. tää on kyl tooosi simppeli tehdä. Jos teen tätä lisää niin voin yrittää muistaa ottaa ainakin jotain kuvaa ja kertoa tarkemmin.

   Ja kiitos kun seuraat :)

   Poista
 11. Aivan uskomaton mekko! Olet kyllä hurjan taitava! Olen uusi blogien maailmassa, mutta sinun juttujasi täytyy alkaa kyllä seurata. Vau!

  VastaaPoista
 12. Vitsit mikä mekko! Huikea väriyhdistelmä ja upeita yksityiskohtia. Tykkään kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti :) mä olen myös mielissäni lopputuloksesta.

   Poista
 13. Ihana kaikkine yksityiskohtineen ja väreineen <3

  VastaaPoista
 14. Tosi kaunis mekko ja taitava kaavoitus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos tää on kyl hyvin simppeli tehtävä. ihan peruspaidasta saa muokattua.

   Poista
 15. Ihanat värit, kaunis mekko :)

  VastaaPoista
 16. Superihana! Tuota alikeompelua on kyllä ihan pakko vielä jonakin päivänä kokeilla. Tekstuurijutut tuo niin kivaa ilmettä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti. Ehdottomasti koklaa. se on ihanan helppoa. Mä olen nyt jotenkin hurahtanut kaikkeen tekstuuriin ja mietin jo uutta tollasta jotain..

   Poista
 17. Hyvännäköinen yhdistelmä, värit sopii toisiinsa. Tykkään tuosta alikeompelusta, eläväinen pinta tuo mieleen minulle linnunsulat, mutta kalansuomutkin sitten, kun siitä luin :).

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails