12.10.2015

* KolmiomainenTämä on erittäin hyvä jatko edelliselle postaukselle, eikös? Halusin kuvata prosessia ja tekemisen vaiheita myös. Yläpuolen kuvassa olevat harmaat ohuet langat on kohdistuslankoja. Ja paksut päälle pistetyt langat ihan vaan fiilistelyä miten voisi siihen tulevat hapsut tulla.
Tämän tekeminen on ollut ihanaa. Koko työ on tehty tuolla kanavaneulalla. Näprääminen on ihanaa. Kuten nurjaltakin huomaa, parit langat sinne tänne siellä menee.
Vielä on vähän matkaa jäljellä. Tälläkertaa siirsin sen puunkappaleen, joka siirtää lankoja auki ja kiinni, edestä pois koska sukkuloita en voinut tässä työssä käyttää.


 Olen nähnyt muiden kudontatöihin laitettavan hapsut samaan aikaan työn edistyessä mutta minätyttö näprään ne lopuksi virkkuukoukulla paikoilleen.


Olen tähän työhön erittäin tyytyväinen ja voin hyvillä mielin aloittaa suunnittelemaan uutta. Blogin vuosipäiväkin lähestyy joten tällainen olisi aika hyvä arvontapalkinto,eikö?
Tässä työssä käytin suurimmaksi osaksi sekalaisia Novitan lankoja. Ainakin 7 veljestä oli osa. Seinätekstiilin koko on noin 26x 60. Pituusmitta on otettu puusta hapsunpäähän.

27 kommenttia:

 1. Mielettömän hieno! Jos vielä näet jossain kudontakehyksen myynnissä niin vinkkaatko mulle!

  VastaaPoista
 2. Vau! Magee on. Aikamoinen työ!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos. tässä oli kyllä aika näpertäminen :)

   Poista
 3. Upea! Tässähän ihan itekkin inspiroituu.. helmikudontaan tosin :D

  VastaaPoista
 4. Upea! Ihan itekin tässä pian innostuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti. ehdottomasti nyt vaan etsimään kudontakehystä itselleen. tai vaikka vanhan taulun kehykset valjastat kuvakudoksen tekoon :)

   Poista
 5. Ihanista töistäsi inspiroituneena hankin myös itselleni kudontakehyksen, katsotaan mitä saan sillä aikaiseksi.. oisko mahdollista saada ohjeita/kaavaa noihin sinun tekemiisi töihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jes. huippua. mä olen näitä tehnyt silleen omasta päästä joten äkkiseltään ei ole ohjeita antaa.. mutta suosittelen vaikka vaan kokeilemaan eka vähän suoraa ja sitten laskee keskikohdan ja siihen rueta vaikka kolmiota tekemään.. Jos hakee wall weaving hakusanalla niin uskon että löytyy paljon kuvia joista voi ottaa mallia.

   Poista
  2. Kiitos paljon vinkistä! Oon joskus vuosia sitten vähän kokeillut kehyskudontaa, joten ihan aloittelija vielä. 😊

   Poista
 6. No tästä tuli kyllä komea, kauniit värit! Olen tällä hetkellä hurahtanut kirjontaan ja tässä lueskellessani parhaillaan Kirjonnan parhaat pistot -kirjaa, äkkiseltään tuli mieleen että, revinnäiskirjontaa voisi ehkä kokeilla ryijyyn, esim.vaikka parsinpistorevinnäistä...hmm. laitetaanpa ajatus muhimaan:)

  VastaaPoista
 7. Kuviot ja värit on tässä kohdillaan! Hyvälle näyttää, ja varmasti arvonta palkintona menee täydellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos :) olenkin tässä vähän väliä tehnyt uutta seinätekstiiliä en tosin tiedä olisiko se sopiva arvontapalkinto.. vai mikä olisi :D nimimerkki aika kortilla :D

   Poista
 8. Oi vau, tämä on kyllä aivan superhieno!! Ja itselleni ihan uusi tekniikka, määki haluun :D

  VastaaPoista
 9. Wow! So beautiful! Can i ask you where you bought the hoop? The thing that you are weaving on i mean :) I live in Finland so maybe i can find it somewhere?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks. You can look weaving loom ( kudontakehys) maybe here: https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/farnia-47x34-cm-kudontakehys#spst.

   Poista
 10. Tämä on todella hieno! Olen miettinyt noita lasten kangaspuita (koska aikuisten on liian isot kotiin..), mutta en ole saanut aikaiseksi niitä vielä hommata. Nyt kun opin sinulta miten tää homma menee niin pitänee tehdä asialle jotain :) Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti hanki. tää on kivaa näpertämistä iltaisin vaikka telkkaia katsoessa :)

   Poista
 11. Voiko tolla kutoa sohvatyynyn päälliset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä. voi tehdä niin pitkää kuin haluaa kun mitoittaa loimen oikein. Leveyttä ei oikein voi lisätä tähän mutta voit tehdä itse vaikka isoon taulunkehykseen tai itse nikkaroida kehyksen niillä mitoilla mistä tykkää.

   Poista

Related Posts with Thumbnails