4.1.2016

* Ottobre design Kids fashion 1/2016Tämän vuoden ensimäinen lasten Ottobre lehti kopsahti juuri luukusta. Lehteä on päässyt selaamaan jo jonkin aikaa Ottobreen sivuilla ja olin käynyt sen nopeasti läpi. Livelehti on kuitenkin aina kivempi kuin nettiversio. 

Minun lapseni käyttävät 122/128 ja 154/160 kokoja joten katsotaas mitä lehti tarjoaa mm. isommille pojille.
Eka joka yhtään kiinnosti oli vasta sivulla 10. Mekko (28.Blå Blomma koot 98-128) voisi olla kiva kokeilu. Taskut tosin voisin tehdä sivusaumaan piiloon. Topin (29.Havet koot 98-128) suomuideaa voisin kokeilla muuten vaan. Kaava itsessään ei oikein kolahda. Samoin Leggareiden (30.Storm koot 98-128) lahkeissa olevat suomukuviot voisivat olla kivan erilainen ompelukokemus. Itseasiassa alkoi heti ideat pyörimään miten leggareissa voisi hyödyntää pienetkin palat pois kaapista ja kuinka kivoja väriliukuja voisi toteuttaa mekonkin helmaan tuolla tavalla.
Ottobreessä on ollut vuosien varrella monia neuletakkeja enkä ole saanut yhtäkään niistä ommeltua. Tässä svetaritakin mallissa (27. Färgglad koot 98-128) taas olisi yksi kiva vaihtoehto viileämpiin päiviin vaikka jostain ihanasta merinovillasta tehtynä.
Tytön päällä olevat puolipituiset  housutkin (26. Denim Blå koot 28-128) näyttävät kivalta mallilta. Tosin en tiedä saisinko markkinoitua niitä tytölle.
Kuvan vaatteet ovat meille liian pieniä mutta huomasitteko että Ottobre oli tehnyt kapean tuubihuivin (40. Triangles koot S-M-L) ohjeen. Tämä huivimalli on meidän lasten suosikki koska on todella helppo pukea ja käyttää.

Tytön raitamekko ( 19. Rhythm koot 110-146) näyttää kivalta mutta itse muokkaisin helman suoraan kapenemaan alaspäin tai laittaisin helmaan pienet vetketjut saumojen tilalle jos käytettävä kangas on trikoota vahvempaa. Vetoketju takana on kiva idea. Samoin taskut tekisin sivusaumaan piiloon tai jättäisin kokonaan pois. Leggareiden kangas näyttää tosi kivalta. 


Jerseymekon (18. Tropical koot 98-128) malli oli meillä viime kesän suosikki. Tätä kaavaa voisin kokeilla koska aikaisemmin olin tehnyt mekot tavallisen paidan kaavasta muokkaamalla ja hihattomana painijaselkämallisesti. Uskon että tulevana kesänä tämä helman malli on meillä edelleen suosittu. 


Toinen ikuisuusprojekti on pojan farkut (36. Straight Cut koot 128-170). Mulla on ihania juuri tähän projektiin sopivia kankaita ja ikinä en ole saanut tehtyä. Kerran pääsin jopa siihen vaiheeseen että piirsin kaavat ja se oli sitten siinä. 

Neulesvetarin (38. No Fuss koot 128-170) nimellä kulkeva pitkähihainen paita näyttää ihan peruspaidalta. Taskuideaa voisi kokeilla kyllä. Jos meidän herkkäihoinen poika kestäisi merinovillan karvaisuuden niin voisin koklaa merinopaitaa. Samoin takki (39. Windbreaker koot 128-170) on ikuisuusprojektilistalla alkupäässä. Siihen kanssa löytyy monet kankaat ja en tajua miten en saa pojalle tehtyä takkia mitenkään. Tässä olisi taas yksi kokeiltava kaava kevääksi. Hieman pidempänä mallina sen varmaan toteuttaisin ja olisipa hauska myös jostain tosi paksusta collegesta.


Kokonaisuutena meille ei kovin uusia ja mahtavia kaavoja oikein löytynyt. 
Oliko sinulle jotain uutta ja kivaa? 
Laitan vielä kaikki lehdestä löytyvät kaavat Ottobreen sivulta löytyvästä kuvasta.
8 kommenttia:

 1. Ei oikein mikään kaava kolahtanut minullekaan tässä lehdessä, paljon ok perusvaatetta. Viime aikoina Ottobressa on ruvennut ärsyttämään se, että suurin osa tyttömäisistä kaavoista loppuu kokoon 128cm. Meillä esim. tyttö on 8-v., mutta melkein 140cm pitkä. Itse osaan toki suurentaa kaavoja ja muokkailla niitä, mutta on niitäkin, jotka haluaisivat/tarvitsevat valmiin kaavan. Lasten keskipituus on nykypäivänä suurempi, kuin esim. 30 vuotta sitten. Tämän ovat mm. monet vaateketjutkin tajunneet ja laajentaneet niitä 92-128cm mallistoja 140 cm:iin asti. Eivät kaikki 2-luokkalaiset halua vielä pukeutua aikuismaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. totta! meillä on toi poika 9v ja nyt uusimmat paidat on koossa 158/160. sille on vaikeeta löytää kivoja vaatteita kaupasta kun leveyttä ei paljoa jätkällä ole mutta pituutta riittää.

   Poista
 2. Samaa täällä kiroan juuri. Mietin laitanko palautetta heille, että tälläiset kuin minä lopettaa nyt tilauksen, ellei jaksa jokaista kivaa kaavaa itse suurennella =P

  VastaaPoista
 3. Ilona: Meillä on sama. Tyttö 7 v, lähes 140 cm, tyttö 10v jotain 155cm ja tyttö 11v 164 cm. Isommat nyt haluaakin jo teinimpää, mutta pienemmän mielelläni pukisin Ottobren pienten kaavoilla. Ja puenkin, kun suurentelen tai muokkailen =)

  VastaaPoista
 4. Ehkäpä tässä pitää aktivoitua ja laittaa palautetta toimitukseen...

  VastaaPoista
 5. Pienten hupullinen housusysteemimikälie on ihan ok. Tuo blå blomma on kiva kans, mutta koot loppuu liian aikaiseen. Helpollahan tuosta yhden koon isommaksi muokkaa, mutta periaatteesta harmittaa, että suurin osa vaatteista on vauvoille tai pikkulapsille. Oisko se nyt niin vaikeaa sarjoittaa samat vaatteet isommillekin ko'oille (siis miten tuo kirjoitetaan, koille, kooille?? :D)

  VastaaPoista
 6. Tosiaan, eilen tupsahti Ottobre postilaatikkoon. Olin oikeastaan huojentunut, ettei lehdessä ollut sellaista, "tuo kaava on ihan pakko kokeilla" Saan rauhassa nyt keskittyä keskeneräisiin ompeluihini:D

  VastaaPoista
 7. Moikka. Olen edellisten linjoilla ettei viime lehti juuri kolahtanut. Ajatukset ovat kesässä (juuri nyt ei ole lapsilla tarvetta muille kuin poikalapsen collareille tms.) joten.. tunikat ja kesähempsutukset pyörii mielessä. Meillä kaavat eivät muutoinkaan koskaan ole suoraan sopivia, joten aina joutuu muokkaamaan. Kinosten keskellä kesä mielessä - Ritu

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails