5.1.2016

* Vartijalintu julisteena - arvonta!
Tyyne-Esterille tuli aikaisemmin viime syksynä suunnittelemiani julisteita kahdessa koossa. Pienempi on A4 ja isompi A3. Tykkään itse tosi paljon tästä lintuhahmosta jonka nimesimme Vartijalinnuksi. Arvon tässä nyt kaksi pienempää julistetta. Kumpikin sai matkalla tänne pienet taitteet reunaan, joten täysin siloisia eivät ole mutta hyvin ne voi seinälle laittaa :) Alemmassa kuvassa julisteen pohjaväri on liian vaalea. Ylempi kuva on aika lähellä totuutta.
Eli osallistut yhden julisteen arvontaan kommentoimalla tätä postausta. Arvonta-aika on 10.1.2015 päivän loppuun asti. Arvon kaksi A4 julistetta.

Onnea arvontaan!!Tyyne-Esterille tuli myös syksyllä suunnittelemani Kukkatarhakangas. Ompelin kankaasta tytölle leggarit ja Noshin vinoraidasta mekon. Tasku on Vartijalintutrikoosta. Esittelin viime vuoden puolella tätä settiä pikaisesti mutta laitan vielä muutaman kuvan.
Leggarit on ommeltu omalla kaavalla ja mekon kaava, nykyinen lempparini, Ottobre 3/12 kaava Climbing Flower muokattuna ja ilman taskuja. Koko on noin 122/128. Neiti Ee tykkää mekkokaavasta koska se on sopivan väljä. Taskullista versiota on pakko joskus kokeilla. Samoin kesäversiota, jota olen päässäni miettinyt.
Melkein kaikki pääntiet huolittelen nykyään näin. Saumuroin reunan ja käännän ja tikkaan kaksoisneulalla. En käytä framilonia koska minusta sitä ei tarvita paksuntamaan käännettä tai tuomaan joustoa. Helppoa ja nopeaa.


Loma on tehnyt poikaa. On ollut ihana olla tekemättä mitään. Mun vika on se etten pysty rauhoittumaan ja olemaan tekemättä mitään. 
Koulussa meni syksyllä lujaa ja huomaan että vaadin itseltäni aika paljon niin koulussa kuin sitten kotonakin. Tarkoitan käsillä tehtyjä juttuja. 
Meillä oli syksyn aikana piirustus/maalauskurssi, työelämäviestintää, tuotteistamista ja konseptointia sekä valokuvausta ja portfolion tekemistä. Niin viimeisenä oli vielä kudottuja tekstiilejä jotka jatkuu nyt keväällä. Ehdottomasti pidin eniten pi/ma- kurssista sekä valokuvauksesta. Portfoliokurssilla suunnittelin sellaisen matkaversion portfoliosta ja toivon saavani sen tehtyä joskus valmiiksi. Kurssi itsessään oli hyvin lyhyt ja lopulliset versiot pitää ilmeisesti tehdä kurssin ulkopuolella omalla ajalla.
Tuotannon suunnittelu sisälsi paljon mielenkiintoista tietoa niin Illustrator ohjelmalla tehtävistä työkorteista kuin ihan työn hinnan koostumisesta. Tiukka paketti. Vaikka olen ommellut vuosia en voi sanoa olevani ammattilainen tai edes niin hirveen kovin hyvä. Osaan ajatella miten joku ommellaan ilman ompeluohjeita jos on mallikappale. Tarkoitan siis esimerkiksi ompelujärjestystä. Mutta päänvaivaa tuottaa saumarakennekuvien tekeminen. Joskus 20 vuotta sitten tein muutamia rakennekuvia koulussa ja hyvin muistui mieleen kuinka paljon niitä inhosin silloin. Ne on minusta hanakalia. Toiselle ompelijalle ohjeistaminen on hankalaa myös. Mutta meillä oli ihan huippu opettaja, Vanja Sean Rosa Piironen.
Mutta tiijättekö mitä. Mä odotan ihan sikana sitä että talvi loppuu ja tulee taas kesä. En tykkää pakkasesta, lumesta enkä siitä että on pimeää.

32 kommenttia:

 1. Ihanat julisteet <3 Tuo Vartijalintu on varmaankin suosikkini kaikista kuoseistasi, joten tuollainen juliste sopisi oikein hyvin olohuoneeni seinälle! Jos arpaonni ei suosi minua, niin ihan varmasti tilaan tuon isomman julisteen Tyyne-Esteriltä itselleni!! :)

  illuusia @ ihmemaassa . net

  VastaaPoista
 2. Oi, pakko osallistua :). Ihan alusta asti oon näitä ihaillut, varsinkin näitä julisteita. Josko sellaisen joskus kotiinkin saisi.

  VastaaPoista
 3. Mukana :)
  pokkaritaivas(a)gmail.com

  VastaaPoista
 4. Vartijalintu on mun �� onneks on kankaan jo kuten myös tuota köynnöstä

  VastaaPoista
 5. Mukana arvonnassa! Kukapa siitä pimeästä tykkäisi.. oi tulispa kesä ja pääsis pihallekin vielä iltamyöhäisellä ja vieläpä ilman kerrospukeutumista!

  VastaaPoista
 6. Mahtava juliste! Minä huolittelen samalla tavalla trikoovaatteet. Toimii hyvin!

  VastaaPoista
 7. Mukana arvonnassa, sopis niin hyvin olkkarin
  lintuseinälle.

  VastaaPoista
 8. Tuo Vartijalintu on niin hieno! Ehdottomasti mukana arvonnassa :)

  VastaaPoista
 9. Tuo juliste olisi ihan täydellinen lastenhuoneeseen, ihana :)
  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Ihana juliste, ehdottamasti mukana arvonnassa
  T:Annika (annika@esajokinen.net)

  VastaaPoista
 11. Kaunis juliste!!! Siispä mukana arvonnassa:) Eikö tuo pääntie lähde lörpöttämään? Olen aina sen pelossa käyttänyt framilonia.

  VastaaPoista
 12. Voi kun nätti juliste, mukana siis! :-)
  noraemilia.seppala at hotmail.com

  VastaaPoista
 13. Kukkatarhakangas on mennyt multa ihan ohi! Onpa se kaunis. Olen instassa seuraillut sua pidempään, ja ne kudotut jutut syksyllä oli ihan mahtavia! Tosi mielenkiintoiselta vaikuttaa sun opiskelu (toisin kuin omani :D).
  Niin, ja arvonnassakin olen mukana :)

  VastaaPoista
 14. Mukana arvonnassa, on niin kaunis kuva 😊
  -Frida (frida.lehtonen@pp.inet.fi)

  VastaaPoista
 15. Mukana arvonnassa. Onnea alkaneelle vuodella.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 16. Mukaan :) Ihana lintu :)

  unelmiaonnesta(at)gmail.com

  VastaaPoista
 17. Mukana, mulle on vartijalintua tulossa kankaana pian,,sisko osti joululahjaksi ❤

  VastaaPoista
 18. Ooh, pakko osallistua koska toi juliste on vaan niiiiiin ihana! :)

  VastaaPoista
 19. Kaunis juliste olisi huoneeseen. Mukana olen. Salli.moilanen36@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Aivan upea juliste!
  Osallistun totta kai!

  tiinatsi@hotmail.com

  VastaaPoista
 21. Kiva setti! :) Mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 22. Vartijalinnussa on jotain..osallistun!!! ❤

  VastaaPoista
 23. Ihana ja taidolla tehty juliste! Joten mukana arvonnassa jos vaikka kävisi tuuri. :)

  katariina.husman at utu.fi

  VastaaPoista
 24. Mukana :)
  vaatehuttuja(@)gmail.com

  VastaaPoista
 25. RAKASTUIN! Vartijalintu! Todellakin haluaisin tuollaisen sänkyni laidalle vartioimaan uniani ja koko loppuelämääni..kuinka pitkä se nyt sitten näin jatkoajalla onkaan... Aivan huippu kuva.. Sitten ihastuin tuohon kuppila tarrapostikorttiin :) Peukutan siis täällä :)
  bikkenpilttuu@hotmail.com

  VastaaPoista
 26. Osallistun mukaan arvontaan: anumaaritkokkonen@gmail.com Vartijalintu on hieno ja samoin Kukkatarha. Mukavaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 27. Mukana arvonnassa! Mulla on just sopivat kehykset kuvaa vailla. -Maukkis

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails