10.4.2016

* Vuoristo-kokoelma

Ensimmäinen kolmen kuosin sarja Käpyselle valmistui jokunen aikaa sitten. Kaikki ovat luomupuuvilla-elastaanitrikoita ja kankaiden sävymaailmat ovat kaikissa samat.
Koulu piti minua viime viikon loppuun asti tosi kiireisenä ja nyt vasta kerkesin ommella kankaista vaatteita. Ja oli niin kiva ommella pitkästä aikaa jotain.


HiHello- trikoossa kiukkuinen hämähäkki kipittää pitkin metsää herättäen mm. kolostaan kurkkivan myyräeläimen mielenkiinnon. Piirsimme yhdessä tyttäreni kanssa mekkomallin ensin paperille suunnitellen ja lopulta myös värejä miettien. Een mielestä tämä on hyvä kangas koska siinä on värejä. Myöskin mietimme mitä se hämähäkki oikein sekoilee pitkin metsiä.

Mekossa on olkapalat ja framilonrypytys. Pääntie ja hihansuut ovat vain saumuroitu ja käännetty.
Ärrimurri -trikoossa taas vuoristossa asuvaa karhua ärsyttää joku. Pohjan väri on ihanan vaalea beige/luonnonvalkoinen ja löysin juuri sopivaa raidallista trikoota tämän kaveriksi. Värinä munakoiso ja luonnonvalkoinen. Koko on sama kuin HiHello-mekossa eli noin 128.
Ompelin myös kesämekkojen kaveriksi juuri sopivan punaiset pilkulliset leggarit sekä hyvin simppelin liehukeneuletakin. Takki ei kuulemma ollut tarpeeksi pitkä mutta ehkä se kelpaa jossain vaiheessa. Koko näissäkin sen 128. Suunnilleen.


Vihreä vuoristo- trikoo oli selkeästi alunperinkin isomman pojan paitaan sopiva. Voi olla että sitä piirtäessäni näin sen juurikin tällaisena.
Olkapalat on okrankeltaista trikoota ja tälläkertaa ne palat menee molemmin puolin paitaa joten varsinaista olkasaumaa ei ole. Halusin samaa keltaista myös hihansuihin ja huolittelin ne sillä. Poikani tykkää kun vaatteet ei kiristä. Paidan kaavan pohjalla on Ottobreen Linear mutten ole enää varma mitä siitä on jäljellä. Koko paidassa on noin 158/160.

 Kevään yhteiset kurssit on taputeltu nyt. Otin kuitenkin muutaman minua kiinnostavan kurssin. Maanantaina alkaa elävän mallin piirustus ja maalaus. Sekä toukokuussa kudon kierrätystekstiilejä vielä. Sitten onkin kesä ja työharjoittelu jonka suoritan työn ohessa Käpysellä. Jännittävää.

Toivon että kerkeisin ommella nyt hiukan enemmän niin saisin täysin nuivettuneen bloginkin vähän heräilemään.6 kommenttia:

 1. Ootpa kivasti tehnyt tuohon Pojan paitaan nuo hihansuut. Pitääpäs panna muistiin. :) Reipas ja kaunisvärinen kangassarja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos. Se oli vähän pakkoratkaisu myös koska pituus ei olisi riittänyt jos hihaan olisi pitänyt vielä käänne ommella. :)

   Poista
 2. ihania vaatteita olet ommellut kumallekin lapselle

  VastaaPoista
 3. Kivasti on yhdistelty näihin vaatteisiin erilaisia yksityiskohtia. Sulla on tosi kivoja kuoseja, tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti. mä olin aika yllättynyt kun tyttöni halusi mekot näistä vaikka enemmän ajattelen ne pikkupoikien kuoseiksi.

   Poista

Related Posts with Thumbnails