3.5.2016

* Kaksiväriset ja yksivärisetOmpelin Teelle kahdet housut. Kaavan olen suurentanut ja muokannut hänelle sopivammaksi Ottobreen Mock Denimistä. Tein nämä samat housut joskus aikaisemmin ja en ole edelleekäänn kovin munapussihousujen ystävä mutta poikani pitää housuista, joten silloin ne on hyvät.Tässä kaavan koko on jotain 150 hujakoilla. Tein ensin nuo alemmat harmaat ja sitten vasta leikkasin kaavan kahtia ja tein nämä isommiksi.

Ompelin housuihin epäsymmetriset ja vinot takataskut sopivasti vastakkaisella värillä kuin lahje. Samoin kuin etutaskujen taskupussin näkyvämmät osat. Taskupussissa on samaa vaaleanharmaata väriä trikoona kuin sitten vyötäröresorissa. Nauhan reijistä pilkistää emeradin vihreä ja nauha puuvillaista mittanauhaa Eurokankaasta.
Seuraaviin housuihin teen kyllä valesepaluksen myös. Tuo etupuoli näyttää jotenkin paljaalta. Tässä tikkasin vyötärösauman saumanvarat resorin puolelle ja todellakin unohdin löysätä alkuun paininjalkaa. Onneksi se tasoittuu käytössä. Pituus näissä vielä mietityttää. että pitäisikö purkaa tikkaus ja ottaa sentti pituuteen lisää käänteestä..Nämä tokat on noin koko 140/145. Kankaana on samaa meidän lempparikangasta, Noshin farkkucollaria siis. Se on jämäkkää, helppo ommella ja on käytössä pehmeää. Taskupussin toisessa osassa käytin tuollaista emeraldin vihreetä trikoota. Samoin kuin vyötäröresorissakin. Nepparitkin iskin taskun reunaan tuomaan vähän ilmettä. Nauhan reijissä on tummanharmaata trikoota ja nauhana sama puuvillainen mittanauha. Tässä resorin tikkasin housun puolelle ja muistin löysätä paininjalkaa.
Tosi jännää. Lähden sunnuntaina Puolaan tekstiilinäyttelyn avajaisiin jossa on esillä kaksi minun tekemää kierrätystuotetta. Näyttely on auki koko kesän Lodzin tekstiilimuseossa.
2 kommenttia:

  1. Onpa hyvän malliset pökät! Valesepalus sopisi kyllä näihin hyvin. Hyvä idea tuollaisen nauhan käyttäminen vyötärönauhana. Itsellänikin noita erilaisia on kertynyt, mutta niillä ei tahdo olla oikein mitään käyttöä.

    VastaaPoista
  2. Noi housut on hienot kyllä! Meillekin keplaisi.

    VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails