25.5.2016

* Smog- seinätekstiili ja kierrätysjuttujaOsallistuin koululla järjestettylle kierrätysaiheiselle kurssille. Olin päättänyt purkaa mieheni vanhan villapaidan ja käyttää siitä saamani langat kudonnassa. Langat olivat hyvässä kunnossa ja kiharuus ei haitannut.


Harmaa lanka kutoutui ihanan simppeliksi ja elegantiksi pinnaksi kauniilla venytetyn ristitoimikkaan muunnoksella. Katsotaan mitä siitä vielä valmistuu, Loimena oli luomupuuvilla.
Toinen tekemäni työ kurssilla oli Smog- seinätekstiilikokonaisuus. Sen pohjalla oli valkoinen lanka puretusta paidasta sekä erittäin sekalaiset jämäkerät mummoni jäämistöstä. Eräänkin kerän sisältä löytyi erittäin kaunis vanha pelikortti. Arvelen lankojen olleen myöskin joko purettuja tai jäämiä jostain työstä. Käytin myös lankoja Espoolaisen kutomon ylijäämävarastosta. Loimena tässäkin luomupuuvilla.
Kudoin siis pätkän valkosävyisiä lankoja kankaaksi. Sidos on yksi monimutkainen ja koristeellinen sidos jonka suunnittelin aikaisemmin keväällä. Halusin pinnan josta välillä huomaa sidoksen ja välilläse hukkuu. Tämän jälkeen pätkin ja huolittelin kankaan neljään osaan. Kuhunkin osaan kirjailin langoilla "saastesumua" eri väreissä.
Kierrätysteemassa pysyäkseni käytin roskiksesta löytämääni vanhaa suksisauvaa ripustuksessa.
Pidän lopputuloksesta todella paljon. Langat tekevät kaunista ja mielenkiintoista kuviota ja kokonaisuus on mielestäni ehjä.


7 kommenttia:

 1. Upea taideteos ja tuo kutomasi kangas <3 <3! Sinusta voi hyvällä syyllä sanoa, että olet todellinen tekstiiltaiteilija!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos. siihen harmaaseen kankaaseen olen itsekin tosi ihastunut. se on ihanan paksua ja jämäkkää.

   Poista
 2. Onpa todella upeita ja kauniita. Sinulta luonnistuu taidemuoto kuin taidemuoto!

  VastaaPoista
 3. Wau! Todella kauniita kaikki :)

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails