11.7.2016

* Irtokauluksia ja linnunrankoja

Halusin ommella jotain uutta. 


 Niinpä lähdin kokeilemaan irtokaulusta. Kaulus on tehty kaksinkertaisesta trikoosta. Käytin trikoon nurjan puolen tähän. Kummassakin puolessa on oma tukikankaansa. Paksun puuvillaisen käytin päällispuolelle tulevan kankaan alle ja kaksipuolisen silitettävän tukikankaan sisäpuolelle tulevan trikoon kanssa. Näin sain koko hoidon silitettyä yhdeksi tiiviiksi kankaaksi. Ompelin kauluksen osittain käsin ja siitä johtuu reunan paikoittainen epätasaisuus. Tikkaukset on kuitenkin tehty koneella.


Tämä kaulus tarvitsi tietysti mekon ja mekko tarvitsi leggarit.


Tyyne-esterin Ruutuvihko harmaa-valkoisena sopi tähän hyvin. Tein mekkoon takaa pidemmän helman ja ompelin framilonin vähän kaventamaan mekon linjaa.


Koko vaatteissa on noin 128. Kaavat ovat omia.


Harmaa vartijalintutrikoo sopi tietenkin mekkoon ja kaulukseen todella hyvin. Tyyne-Esterille onkin tulossa uusia värityksiä Vartijalinnusta ja Kukkatarhasta. Kannattaa käydä kurkkimassa.8 kommenttia:

 1. I don't understand anything of the finnish (?) text, but I'm completely in love with the dress and it's colors! Absolutely gorgeous!

  VastaaPoista
 2. Wau!!!tosi upea setti!!

  VastaaPoista
 3. Wow, kaulus on todella upea! Hienoa suunnittelu- ja ompelutyötä, kuvittelen kauluksen täällä heti jonkun neonvärin pariksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti. ja hyvin voisi tuosta alkaa jatkamaan tuota lintua. muokkaa muotoa siipiin sulavammaksi ja tekee pyrstönkin.. ja sitten näitten nokkiin korun roikkuu. tai tekee koko jutun kiinteenä pääntielle ja strasseja kehiin.

   Poista

Related Posts with Thumbnails